Schlemiel Boere biedt excuses aan in Twente-kleedkamer na dure missers

Tom Boere heeft na afloop van het gelijkspel van FC Twente bij Roda JC (1-1) zijn excuses aangeboden. De spits van de Tukkers groeide uit tot schlemiel door twee grote kansen om zeep te helpen.

Twente kwam terecht op voorsprong in Kerkrade, maar zag de zege uiteindelijk uit handen glippen door een late treffer van Dani Schahin. Dit terwijl Boere al twee keer had moeten scoren in het voordeel van de de bezoekers. De spits stak de hand dan ook in eigen boezem na het late gelijkspel.

'Ik ga waarschijnlijk wel een paar keer wakker schrikken vanavond', blikte Boere tegenover FOX Sports terug op zijn gemiste kansen.  Het is een dure misser, zo is gebleken. Ik ben er sowieso het weekend ziek van.' Tegenover Tubantia gaf de 25-jarige aanvaller aan excuses te hebben gemaakt bij zijn collega's. 'Sorry. Ik heb m'n verontschuldigingen ook aangeboden in de kleedkamer. Die bal moet erin. Dan ben je klaar.'

Ploeggenoot Hidde ter Avest onderstreepte dat de Tukkers het aan zichzelf te danken hebben. 'Zuur, heel zuur. In de eerste helft spelen we goed. We begonnen wat voorzichtig, maar kwamen daarna goed aan het voetballen. We hadden moeten scoren. Dat doen we na rust wel en dan moet je ook de 2-0 maken, dan is het namelijk gebeurd. We maken het onszelf veel te moeilijk en roepen het over onszelf af. We spelen niet zoals in de eerste helft, dan komt Roda JC met veel voorzetten en valt de bal er nog in', vertelde de rechtsachter op de digitale kanalen van de Tukkers.

Terecht
Trainer Gertjan Verbeek sprak na afloop lof over de thuisploeg en noemde het Twentse puntenverlies terecht. 'Ik vind dat Roda JC beter begon aan de wedstrijd dan wij. Dat kregen we in de loop van de wedstrijd wel goed op de rit. In de tweede helft konden we dat doorzetten en kom je op voorsprong', doelde de oefenmeester op de treffer van Haris Vuckic.

'Dan moet je eigenlijk de tweede treffer maken, maar dat gebeurt niet. Dan weet je dat Roda maar één ding kan doen en dat is stormen. Voor ons was het de taak om dan naar voren te blijven verdedigen, omdat de ruimtes er nog steeds lagen. Helaas zie je dan dat we ons te ver terug hebben laten dringen en we moeilijk onder de druk uitkwamen. Uiteindelijk denk ik dat het terecht is dat we met niet meer dan een punt naar huis toe gaan', aldus Verbeek. Volgende week wacht voor FC Twente het thuisduel met koploper PSV.

Roda JC
Trainer van de tegenpartij, Robert Molenaar, was na afloop van de zwaarbevochten remise tevreden over de mentaliteit van zijn ploeg. 'Moreel gezien is dit goed. Ik heb dit seizoen nog niet eerder gezien dat we de druk zo hoog konden opvoeren na een achterstand, dus dat biedt hoop voor de toekomst.'