Schitterende Oranje-namen in zicht voor Memphis

Reacties

Door zijn twee goals op bezoek bij Gibraltar mag Memphis Depay zich nu de meest productieve nog actieve Oranje-international noemen. Bovendien komen er voor de aanvaller van Olympique Lyon mooie namen in zicht op de eeuwige topschutterslijst van Oranje.

Schitterende Oranje-namen in zicht voor Memphis
© Pro Shots
Gibraltar
Gibraltar
0 - 7
Nederland
Nederland

In aanloop naar het duel met de voetbaldwerg ging het nog over de improductiviteit van Memphis. Ondanks verwoede pogingen had hij het net nog niet gevonden in de WK-kwalificatieduels met Turkije (4-2 verlies) en Letland (2-0 zege).

Tegen Gibraltar maakte Memphis zijn eerste interlandgoal sinds 18 november, toen hij met een benutte penalty had bijgedragen aan een 1-2 zege bij Polen in de Nations League. Georginio Wijnaldum was de andere doelpuntenmaker in dat duel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Omdat Wijnaldum tegen Gibraltar maar één keer scoorde, loopt Memphis nu een goal voor op zijn vroegere PSV-kompaan. De 27-jarige spits heeft nog maar vijftien internationals boven zich. Zo heeft hij met het EK voor de deur schitterende namen als Dirk Kuijt, Marco van Basten en Rafael van der Vaart voor het grijpen.

International Interlands Goals
Robin van Persie 102 50
Klaas-Jan Huntelaar 76 42
Patrick Kluivert 79 40
Dennis Bergkamp 79 37
Arjen Robben 96 37
Faas Wilkes 38 35
Ruud van Nistelrooy 70 35
Abe Lenstra 47 33
Johan Cruijff 48 33
Wesley Sneijder 134 31
Beb Bakhuys 23 28
Kick Smit 29 26
Rafael van der Vaart 109 25
Marco van Basten 58 24
Dirk Kuijt 104 24
Memphis Depay 62 23

Ook als man van de assist is Memhis voor Olympique Lyon en Oranje belangrijk. Hij is bij het Nederlands elftal inmiddels al 21 keer de directe aangever geweest bij een doelpunt. Slechts drie internationals hebben het gerekend vanaf de start van deze eeuw beter gedaan. Al met al komt hij zodoende op zeer fraaie cijfers in Oranje. En omdat hij in principe nog vele jaren te gaan heeft, zou hij wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien op de topschutterslijst en als assistkoning.

International Assists
1. Wesley Sneijder 33
2. Arjen Robben 28
Rafael van der Vaart 28
4. Memphis Depay 21
5. Dirk Kuijt 19
6. Robin van Persie 17
7. Klaas-Jan Huntelaar 12
8. Boudewijn Zenden 12
9. Daley Blind 10
10. Mark van Bommel 10

De ranking met assists is op basis van de goals die Oranje deze eeuw gemaakt heeft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.