Schitterende goal en aanwezigheid bondscoach kunnen Gakpo niet opvrolijken

Cody Gakpo mag dan zelf terugkijken op een prima wedstrijd, de aanvaller van PSV kon weinig met die complimenten. Ook de aanwezigheid van bondscoach Frank de Boer zorgde niet voor een vrolijke noot.

PSV
PSV
2 - 2
sc Heerenveen

Met een schitterende treffer zette Gakpo PSV zondag op een 2-1 voorsprong tegen SC Heerenveen. Een minuut later was het alweer 2-2, hetgeen ook de einduitslag zou betekenen. Zo verloor PSV zeer kostbare punten in de race om de tweede plek. AZ heeft immers nog maar een puntje minder.

'De teleurstelling overheerst', zo antwoordde Gakpo tijdens de persconferentie op vragen over en verwijzingen naar zijn eigen goede spel. 'We hadden goede zaken kunnen doen.'

Dat De Boer op de tribune zat in Eindhoven, zorgde ook niet voor een glimlach. 'Nee, want we hebben niet gewonnen. Heerenveen scoort na onze 2-1 zo ongeveer direct uit de aftrap. Dat mag gewoon niet gebeuren.'

Na de povere eerste helft van de Eindhovenaren had coach Roger Schmidt het in de rust ook al laten donderen. 'De trainer was niet blij… Wij allemaal niet. Hij heeft uitgelegd wat er miste en ons wel wakker geschud. De tweede helft was misschien iets beter, maar helaas niet goed genoeg.'