PSV verkijkt zich op gehavend SC Heerenveen

Reacties

PSV heeft zondag een opvallende misstap gemaakt in de strijd om de tweede plaats in de Eredivisie. De Eindhovense club moest tegen SC Heerenveen genoegen nemen met een punt.

PSV verkijkt zich op gehavend SC Heerenveen
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 2
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Joey Veerman had met zijn spel de interesse van PSV gewekt. 'Het is een heel goede speler, zeker mét de bal', zei trainer Roger Schmidt vrijdag in de aanloop naar het duel met Heerenveen. De Volendamse vormgever kon zondag, net als teamgenoot Henk Veerman, door een positieve coronatest de woorden van Schmidt niet op het veld bevestigen. Ondanks het gemis van de middenvelder, en zijn naamgenoot in de spits, was de start voor de Friese gasten. Doelman Yvon Mvogo hield PSV op de been.

Na een voorzichtig Eindhovens herstel, onderstreept door pogingen van Mario Götze, Cody Gakpo en Eran Zahavi, nam het gehavende Heerenveen na ruim een half uur een voorsprong. Met het rake schot dwong Tibor Halilovic de tot dan toe zeer matig spelende Eindhovenaren tot extra inspanningen. Het schot van Ibrahim Sangaré op de lat bood enig houvast.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Schmidt achtte desondanks vers bloed noodzakelijk. De stevige ingreep van de Duitse coach in de rust maakte duidelijk hoe hij over het optreden van zijn ploeg voor rust dacht. Armando Obispo, Noni Madueke en Yorbe Vertessen maakten in de tweede helft hun entree voor Nick Viergever, Pablo Rosario en Zahavi.

De wissels betaalden zich snel uit. Vertessen prikte in de 57ste minuut na een voorzet van Philipp Max bij de eerste paal binnen. Een minuut later draaide Gakpo met een knal van afstand de rollen om. Maar lang kon PSV niet genieten van de snel verkregen voorsprong. Koud een minuut na de 2-1 stond de 2-2 op het scorebord. Siem de Jong was de man die op aangeven van Lasse Schöne de Eindhovense vreugde de kop indrukte.

PSV zette na de gelijkmaker noodgedwongen weer aan. Met soms kunst- en vliegwerk hield Heerenveen een derde Brabantse treffer tegen. Bondscoach Frank de Boer zag vanaf de tribune dat alle pogingen van de thuisploeg tevergeefs waren. Ook Oranje-international Donyell Malen kon met een knappe kopbal in de slotfase niet voor de verlossende PSV-treffer tekenen.

Door het puntenverlies heeft PSV nog maar één punt voorsprong op nummer drie AZ, dat zaterdag met 1-3 te sterk was voor RKC Waalwijk. Heerenveen schiet in de strijd om de play-offs om Europees voetbal weinig op met het punt.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De rapportcijfers:

PSV Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.