Schalke te zwak om matig Barcelona te verontrusten

Barcelona heeft met een identieke score als in Gelsenkirchen een plaats veroverd in de halve finale van de Champions League. De ploeg van coach Frank Rijkaard imponeerde niet, maar was wel net iets beter dan Schalke 04, dat het niet lang genoeg volhield (1-0).

In de beginfase deelden de Duitsers veel speldenprikken uit. In twintig minuten waagde Schalke negen doelpogingen. Helaas waren vrijwel alle te onnauwkeurig. En bij de ballen op doel trad Víctor Váldes voldoende op.

Barcelona kreeg minder, maar wel kwalitatief betere kansen. De grootste was voor Xavi. De middenvelder ging alleen op Manuel Neuer af. De Duitse keeper redde sterk.

Neuer moest zich vlak voor rust toch gewonnen geven. Een voorzet van Bojan Krkic, de beste man op het veld, kwam via twee Schalke-spelers voor de voeten van Yaya Touré, waarna de Ivoriaan scoorde.

In de tweede helft was Schalke zelden meer gevaarlijk. Barcelona bleef daardoor eenvoudig op de been en had de score kunnen uitbreiden. Telkens leverde Bojan scherpe voorzetten af, maar zijn collega's kwamen scherpte tekort in het matige duel.

Barcelona treft in de halve finale Manchester United. De andere finalist komt uit de tweestrijd tussen Liverpool en Chelsea. De heenduels staan gepland op 22 en 23 april, de returns een week later.

Bekijk hier al onze video's