Schalke 04 bevestigt aanspraak op tweede plaats

Terwijl VfB Stuttgart zijn kansen op de Champions League verspeelde, stelde Schalke 04 juist overtuigend zijn kandidatuur voor de tweede plaats.

Schalke 04 bevestigt aanspraak op tweede plaats

VfL Bochum-Schalke 04 0-3Drie dagen na de halve misstap tegen Hannover 96 herstelde Schalke zich ten koste van streekrivaal Bochum. De kleine Revierderby werd een prooi voor de formatie van interim-duo Mike Büskens en Youri Mulder. Doelpunten van Gerald Asamoah, Ivan Rakitic en Marcelo Bordon gaven de zege extra glans. Door de zege klom Schalke naar de tweede plaats.

Borussia Dortmund-VfB Stuttgart 3-2De onttroonde kampioen Stuttgart moet een hernieuwd optreden in de Champions League uit het hoofd zetten. De formatie van trainer Armin Veh bracht te weinig tegen het geplaagde Dortmund. Goals van Tinga en Alexander Frei (2) bleken te veel van het goede. Ondanks twee treffers van Gomez bleven de punten bij BVB, dat zo de laatste twijfels over handhaving wegnam. Stuttgart moet oppassen dat het kwalificatie voor het UEFA Cup-toernooi niet misloopt.

Hannover 96-Hansa Rostock 3-0Voor Hansa Rostock lijkt het doek te gaan vallen. Tegen Hannover 96, dat alleen om de eer strijdt, werkte de druk te moeten winnen verlammend. Kansen waren er wel, maar het benutten ervan bleek te moeilijk voor de ploeg van trainer Frank Pagelsdorf. Hannover deed dat in de personen van Hanno Balitsch en Jan Rosenthal (2) beter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen