'Schade Varane valt mee, WK is nog niet uit zicht'

Reacties

Manchester United-verdediger Raphaël Varane is vermoedelijk drie tot vier weken uitgeschakeld. Dat meldt ESPN FC nadat de 29-jarige Fransman medisch onderzoek heeft ondergaan.

'Schade Varane valt mee, WK is nog niet uit zicht'
© Pro Shots

Varane verliet zaterdag in tranen het veld op Stamford Bridge. De 29-jarige verdediger liep een blessure op in een sprintduel met Chelsea-spits Pierre-Emerick Aubameyang. Het blijkt om een hamstringblessure te gaan. Hij heeft schade opgelopen aan een van de spieren die samen de hamstring vormen, maar erg groot is die schade niet. De onderzoeksresultaten zijn voor hem een meevaller.

De verwachting is dat Varane wel minstens drie weken nodig heeft voor zijn herstel. Erik ten Hag zal zeer waarschijnlijk voor het WK geen beroep meer op hem kunnen doen. Op 13 november speelt United zijn laatste wedstrijd voorafgaand aan het eindtoernooi, thuis tegen Fulham. Het is de vraag in hoeverre de Franse bondscoach Didier Deschamps bereid is een risico te nemen met Varane. Voor titelverdediger Frankrijk begint het WK op 22 november met een wedstrijd tegen Australië.

Varane is een belangrijke kracht voor Deschamps. Hij was tijdens het voor Frankrijk gouden WK van 2018 verzekerd van een basisplaats en heeft inmiddels 87 interlands achter zijn naam.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.