Schaamte bij Vitesse: 'Het was onderschatting, natuurlijk'

Reacties

Edward Sturing vindt dat Vitesse zich moet schamen voor de uitschakeling in de eerste ronde van het bekertoernooi door de amateurs van Swift.

Schaamte bij Vitesse: 'Het was onderschatting, natuurlijk'

Bij afwezigheid van de zieke Henk Fraser zat Sturing op de bank bij Vitesse. 'Henk is nu helemaal ziek. Vanmorgen heb ik hem gesproken, toen kon ik hem bijna niet verstaan. Hier wordt hij niet beter van', vertelde de rechterhand van Fraser aan de NOS.

Sturing draaide er na de verloren strafschoppenserie niet omheen. 'Dit is schandalig, een blamage. Als je kijkt naar de mogelijkheden van Swift, dan hebben zij het prima gedaan. Wij deden het echter slecht, de wedstrijd glipte uit onze vingers. Het was een schandalige vertoning, je schaamt je hiervoor.'

De vervanger van Fraser erkent dat de spelers van Vitesse er te makkelijk over dachten. 'Was er sprake van onderschatting? Ja, natuurlijk. Het blijft schandalig, hoe je het ook analyseert. Zij spelen in de Hoofdklasse, dat is vier niveaus verschil. Als je kijkt naar alle verschillen in kwaliteit, dan heb je dikverdiend verloren.'

De uitschakeling van Vitesse betekent een primeur: nog nooit werd de bekerhouder in de openingsronde gevloerd door een niet-profclub.

Samenvatting Swift - Vitesse
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.