SC Heerenveen voegt middenvelder Olsson aan Zweedse enclave toe

Reacties

SC Heerenveen heeft de komst van Simon Olsson bevestigd. De Friezen kaapten de Zweedse middenvelder weg bij Elfsborg. In het Abe Lenstra Stadion tekent Olsson een contract voor vier seizoenen.

SC Heerenveen voegt middenvelder Olsson aan Zweedse enclave toe
© Pro Shots

'We denken dat Simon een speler is die met zijn spel en mentaliteit uitstekend bij ons past', gaf de contente technische manager Ferry de Haan aan over zijn nieuwste aanwinst. De 24-jarige Olsson was in het verleden jeugdinternational van Zweden en speelde liefst 162 officiële wedstrijden voor Elfsborg.

De Haan ziet Olsson als directe versterking voor de Eredivisionist. 'Hij is een technisch vaardige, dynamische en creatieve middenvelder met een goed loopvermogen om ook regelmatig in de zestien meter van de tegenpartij op te duiken. Hij heeft het bij Elfsborg uitstekend gedaan en werd daar door zijn speelstijl ook omarmt door het publiek. We zijn blij dat hij zijn kwaliteiten de aankomend seizoenen bij ons kan laten zien.'

Olsson gaat bij Heerenveen spelen met rugnummer 19. Voor de middenvelder betekent zijn aankomst in Frieland ook een reünie met Rami Kaib. De Tunesische Zweed is een jeugdvriend van Olsson en speelde jarenlang samen bij Elfsborg met zijn kersverse ploeggenoot. Olsson komt met Alex Timossi, Hussein Ali en Amin Sarr nog drie landgenoten tegen. Ook  Rami Al Hajj heeft een Zweedse nationaliteit.

Voor Heerenveen is Olsson aanwinst nummer zes van deze transferzomer. Sydney van Hooijdonk werd al gehuurd van Bologna. Daarnaast kwamen ook Andries Noppert (Go Ahead Eagles), Mats Köhlert (Willem II), Timossi (Bayern München) en Ali (Örebro) naar de club.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.