SC Heerenveen verwelkomt icoon die AC Milan één keer liet blozen

Reacties

Danijel Pranjic. Het is een van de meest stijlvolle linkspoten die de Eredivisie in het eerste decennium van deze eeuw in de etalage kon zetten. Op voorspraak van Louis van Gaal verliet de Kroaat uiteindelijk SC Heerenveen. Daar keert hij zaterdag even terug.

SC Heerenveen verwelkomt icoon die AC Milan één keer liet blozen
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 2
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Van Gaal was trainer van Bayern München toen hij Karl-Heinz Rummenigge, bestuursvoorzitter, liet weten dat er een polyvalente Kroaat, excellerend in het Abe Lenstra Stadion, bovenaan zijn wensenlijst stond. 'Pranjic is een veelzijdige speler, die op diverse posities inzetbaar is. Op het wensenlijstje van onze nieuwe trainer Louis van Gaal stond hij ganz oben', sprak Rummenige toen de transfer voltooid werd.

Het was de kroon op een onvergetelijke periode in Friesland, waar Pranjic een geweldige tijd kende. Liefst 129 officiële duels droeg hij het shirt van SC Heerenveen, waarin hij 32 keer scoorde. De meest illustere is wel duidelijk, al was hij vanaf elf meter. Het gebeurde op de dag, in 2008, toen het grote AC Milan langskwam.

Tekst gaat verder onder de foto.

Pranjic zet de Braziliaanse doelman Dida te kijk met een Panenka.
© Pro Shots
Pranjic zet de Braziliaanse doelman Dida te kijk met een Panenka.

Milan, waar de huidige Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti de scepter zwaaide, kwam met alle sterren naar Nederland. In het UEFA Cup-toernooi nam de Italiaanse succescoach geen enkel risico. Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi, Andriy Shevchenko, Gennaro Gattuso, Kaká en zelfs Ronaldinho kwamen opdraven. De Rossoneri bleken ook te sterk, maar het was Pranjic die de kroon op de avond zette.

Met een elegante Panenka redde Pranjic de eer (1-3), voor zo ver dat die avond nog hoefde. Een halfjaar later trok hij naar Der Rekordmeister. Nadat de Kroaat overigens zijn eigen transfer deels moest financieren. 'Bayern wilde zeven miljoen euro voor me betalen en Heerenveen 7,7 miljoen euro voor mij ontvangen. Ik werd vandaag gebeld dat er nog altijd een probleem over de vraagprijs was tussen beide clubs. Toen heb ik besloten om het maar uit eigen zak te betalen', sprak Pranjic destijds aan VI uit.

Tekst gaat verder onder de video.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zaterdag, als Go Ahead Eagles op bezoek komt in het Abe Lenstra Stadion, zullen oude tijden even herleven. Mika Väyrynen is Luuk Brouwers geworden, terwijl Bonaventure Kalou nu Osame Sahraoui heet. Maar Pranjic is nog eens te bewonderen voor de achterban. De Kroaat, die ook nog met de club als topscorer de KNVB-beker won, is te gast bij de club die hem zoveel bracht.

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.