SC Heerenveen heeft Halilovic op de valreep binnen

Reacties

SC Heerenveen heeft Alen Halilovic definitief binnen. Het Kroatische talent komt op huurbasis over van AC Milan. Afgelopen zondag werd al duidelijk dat de Friezen bezig waren met de komst van de middenvelder.

SC Heerenveen heeft Halilovic op de valreep binnen

De 23-jarige Halilovic brak vroeg door bij Dinamo Zagreb en debuteerde op zeer jonge leeftijd voor het nationale elftal van Kroatië. In 2014 maakte hij voor vijf miljoen euro de overstap naar Barcelona, maar tot een doorbraak in Camp Nou kwam het nooit. Daarom vertrok hij op huurbasis naar Sporting Gijón om niet veel later de definitieve overstap naar Hamburger SV te maken.

Via Las Palmas en AC Milan kwam hij in januari 2019 bij Standard Luik terecht. Die club huurde hem voor anderhalf jaar van de Italianen. Halilovic wilde zelf echter graag zijn geluk beproeven in Friesland. Heerenveen heeft een akkoord bereikt met beide clubs, waardoor de Kroatisch international dit seizoen meters kan maken in de Eredivisie. Daarmee maakt Halilovic eenzelfde soort stap als Martin Ødegaard, die zich als huurling van Real Madrid ontwikkelde bij Heerenveen en Vitesse.

Halilovic is de achtste zomerse versterking van Heerenveen. Op het middenveld is de concurrentie stevig, met onder meer nieuwelingen Jordy Bruijn, Hicham Faik en Joey Veerman. Halilovic kan ook op de vleugels uit de voeten.

'Met Alen hebben we de gewenste extra creatieve middenvelder die we nog zochten. Hij is met zijn techniek perfect in staat om de spitsen in stelling te brengen. We zijn blij dat we deze deal vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog rond hebben kunnen maken', legt technisch directeur Gerry Hamstra uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.