Heerenveen verguld met komst Vietnamees en hoopt op Halilovic

Reacties

SC Heerenveen hoopt de komende dagen nog een slag te slaan met het aantrekken van Alen Halilovic (foto). De 23-jarige Kroaat wil zelf graag naar Friesland komen.

Heerenveen verguld met komst Vietnamees en hoopt op Halilovic

Zaterdag kwam het verrassende nieuws naar buiten dat Heerenveen de eerste Vietnamese speler naar de Eredivisie gaat halen. De twintigjarige verdediger Doan van Hau komt over van Ha Noi FC. 'Doan is nu onderweg, hij moet de medische keuring nog ondergaan, maar we zijn erg blij met zijn komst', vertelt technisch directeur Gerry Hamstra aan Voetbal International.

'Het is een goede voetballer, we kregen een tip en toen zijn we beelden van hem gaan bekijken. Dat zag er goed uit. Hij kan als centrumverdediger en linksback uit de voeten, dat kunnen niet veel spelers, en hij staat verdedigend zijn mannetje. Hij heeft een prima mentaliteit, maar het is ook commercieel gewoon een zeer aantrekkelijke deal. Van Hau heeft een enorm aantal volgers en met hem kunnen we een enorme markt aanboren in Vietnam, wat dat betreft ook complimenten voor ons commerciële team.'

Daarnaast hoopt Heerenveen voor het verstrijken van de transferdeadline (maandagnacht om 0.00 uur) nog een speler te presenteren. 'Halilovic willen we er ook graag bij hebben', beaamt Hamstra. 'Iemand met zijn kwaliteiten kunnen we goed gebruiken. We hebben contact met hem gehad en hij wil zelf graag komen, maar we zijn niet de enige partij.'

Halilovic is eigendom van AC Milan, dat hem voor anderhalf jaar verhuurd heeft aan Standard Luik. Officieel staat hij in België dus nog een jaar onder contract. Dat maakt de deal complex voor Heerenveen, dat met twee clubs een akkoord moet zien te bereiken.

Halilovic gold een jaar of zes geleden als absoluut toptalent. Op zijn zeventiende debuteerde hij voor de nationale ploeg van Kroatië en niet veel later maakte hij de overstap van Dinamo Zagreb naar Barcelona. Tot een doorbraak in Catalonië kwam hij nooit en via Sporting Gijón, Hamburger SV en Las Palmas kwam hij in 2018 bij Milan terecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.