SC Heerenveen - Sparta Rotterdam: wie kruipt uit het dal?

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Speelronde twintig wordt vrijdagavond in gang gezet door SC Heerenveen en Sparta Rotterdam.

SC Heerenveen - Sparta Rotterdam: wie kruipt uit het dal?

SC Heerenveen - Sparta Rotterdam


Aftrap:20.00 uur
Scheidsrechter:Serdar Gözubüyük
Laatste 5 Eredivisie-duels SC Heerenveen:6 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels Sparta Rotterdam:0 punten

Actueel

• Met een 1-1 gelijkspel bij Vitesse ontwaakte SC Heerenveen afgelopen weekeinde uit de winterslaap. De Friezen bleven daardoor steken in de middenmoot. Sparta Rotterdam hoopte onder Dick Advocaat de weg naar boven te vinden, maar de eerste twee duels sinds de aanstelling van de Hagenaar leverden nul punten op. De Kasteelheren staan laatste.

• Zet SC Heerenveen een opvallende reeks voort? In de afgelopen twee competitieduels maakten de Friezen een eigen doelpunt, een unicum in de clubhistorie. Tegen AZ was Denzel Dumfries de pechvogel en afgelopen weekeinde tegen Vitesse passeerde Daniel Høegh zijn eigen doelman.

• Van alle Eredivisie-teams is Sparta Rotterdam het minst effectief. Slechts negen procent van alle schoten resulteert in een doelpunt. De zeventien andere ploegen komen ten minste aan de tien procent.

SC Heerenveen speelde vorige week met 1-1 gelijk tegen Vitesse.

• Als Sparta ook tegen SC Heerenveen verliest, belandt Dick Advocaat in een rijtje met Foeke Booy, Chris Dekker, Jan Everse, Barry Hughes en Bill Thompson. Zij verloren allen hun eerste drie wedstrijden als trainer van De Kasteelheren.

• Sinds begin oktober veroverde SC Heerenveen slechts tien punten in dertien wedstrijden. Alleen NAC Breda (negen punten) en Sparta Rotterdam (zes punten) kwamen in die periode nóg zwakker voor de dag.

Sparta Rotterdam ging zondag pijnlijk onderuit tegen Excelsior.

Pelle van Amersfoort trof in zijn afgelopen drie Eredivisie-duels doel. In de voorbije vier seizoenen is het slechts één speler van SC Heerenveen gelukt om in vier achtereenvolgende competitiewedstrijden te scoren: Arber Zeneli in oktober 2016.

Historie

Nog nooit verloor SC Heerenveen in Eredivisie-verband in eigen huis van Sparta Rotterdam. De Friezen boekten tien thuiszeges en moesten zes keer met een gelijkspel genoegen nemen.

• De eerste Eredivisie-editie van SC Heerenveen - Sparta Rotterdam werd gespeeld in het seizoen 1990/91. Gerald Sandel zette de bezoekers op voorsprong, maar Maarten de Jong en Stanley MacDonald zorgden ervoor dat de Friezen met 2-1 wonnen.

De laatste vijf Eredivisie-edities van SC Heerenveen – Sparta Rotterdam:


SeizoenUitslag
2006/072-0
2007/083-3
2008/095-1
2009/104-1
2016/173-0

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.