SC Cambuur heeft eindelijk weer eens wat te lachen in eigen stadion

Reacties

SC Cambuur heeft zondagavond voor het eerst sinds 1 oktober weer eens een thuiswedstrijd in een overwinning omgezet. Go Ahead Eagles moest eraan geloven in Leeuwarden, waar winteraanwinst Bjørn Johnsen nog maar eens zijn waarde toonde.

SC Cambuur heeft eindelijk weer eens wat te lachen in eigen stadion
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
4 - 1
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

In aanloop naar het laatste duel van speelronde 24 in de Eredivisie viel vooral op dat de bezoekende Deventenaren precies twee keer zoveel punten hadden vergaard. In het geval van de thuisploeg was niet alleen het puntentotaal weinig hoopgevend. Voor vanavond was uit de laatste vijf duels maar één punt gepeurd en werd maar een van de laatste vijftien duels gewonnen.

De enige thuiszege van dit seizoen werd nota bene neergezet tegen PSV op 1 oktober (3-0). De laatste acht duels in eigen stadion waren allemaal verloren, waardoor het negatieve record van Willem II (elf keer op rij in 2010) steeds dichterbij kwam. De statistieken onder coach Sjors Ultee, die het in december overnam in Leeuwarden, waren al evenmin hoopgevend. Van zijn tien duels won hij maar één keer, op 26 januari bij FC Groningen (0-1), en werd in de beker zelfs verloren van De Treffers.

Start
Zondag zou het allemaal anders zijn. Na een goede start kwam de ploeg van Ultee in de dertiende minuut op voorsprong. Na een combinatie met Navarone Foor schoot Michael Breij hard raak, al ging Go Ahead-doelman Jeffrey de Lange niet helemaal vrijuit.

Klik boven- of onderaan op onderstaande tweet om de goal op Twitter te bekijken.

Vervolgens namen de gasten het heft over. Dat leidde al snel tot de schitterende gelijkmaker van Mats Deijl, die de bal vanaf zo'n zeventien meter schitterend in de verre hoek schoot. Juist op het moment dat Go Ahead leek door te drukken, kwam Cambuur weer op voorsprong. Met een tegendraadse schuiver zorgde Mimoun Mahi voor de 2-1.

Na rust maakte Cambuur het feest compleet. Na wat oprispingen van Go Ahead, Isac Lidberg raakte de paal en een kans voor Rashaan Fernandes, was het Johnsen die voor 3-1 zorgde. Hij schoot binnen na klunzig uitverdedigen van Jamal Amofa. Het was voor de Amerikaanse Noor al het derde Eredivisie-duel op rij waarin hij trefzeker was.

Het slotakkoord was voor Foor. Die andere uitblinker tikte op aangeven van Alex Bangura de 4-1 binnen en voegde zo een goal aan zijn twee assists toe. Daar bleef het uiteindelijk bij in Leeuwarden tijdens de pas vierde zege van Cambuur dit seizoen.

Cambuur is ondanks de zege nog wel hekkensluiter, maar heeft de concurrentie nu wel een stuk beter in het vizier. Bovendien werden er vier treffers toegevoegd aan de tot vandaag zo schamele productie van dertien goals. Go Ahead, dat het in Leeuwarden moest doen zonder de uitfans, is de nummer twaalf van de Eredivisie en neemt het in het volgende competitieduel op tegen RKC Waalwijk. Cambuur wacht twee dagen later een zware opgave; op bezoek bij PSV.

De rapportcijfers:

SC Cambuur Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
FC Volendam
34
10
6
18
42-71
-29
36
15
Excelsior
34
9
5
20
32-71
-39
32
16
FC Emmen
34
6
10
18
33-65
-32
28
17
SC Cambuur
34
5
4
25
26-69
-43
19
18
FC Groningen
34
4
6
24
31-75
-44
18
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Meer B. Johnsen
Meer over B. Johnsen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.