Sarri woest op scheidsrechter: 'Niet opgewassen voor zijn taak'

Maurizio Sarri heeft zich na het 2-2 gelijkspel tegen Sturm Graz stevig uitgelaten over de Duitse scheidsrechter Sascha Stegemann. De Lazio-trainer toonde zich vooral woest over de rode kaart voor Manuel Lazzari, waardoor de Romeinen een helft lang met tien man speelden.

Lazio
Lazio
2 - 2
Sturm Graz
Sturm Graz

Lazzari kreeg op slag van zijn rust zijn tweede gele kaart na een slaande beweging richting zijn tegenstander. Volgens Sarri illustreert het moment het zwakke optreden van de arbiter. 'De scheidsrechter was duidelijk niet opgewassen voor zijn taak. Hij zorgde voor spanning en irritatie in wat een eerlijke wedstrijd was', aldus de oefenmeester tegenover Sky Italia. Feyenoord-coach Arne Slot zal daarentegen wel met een lach naar het gelijkspel hebben gekeken. Door de remise hebben de Rotterdammers nog altijd de beste papieren voor overwintering.

De rode kaart had grote gevolgen voor de Romeinen. Het lukte de ploeg niet om de 1-0 voorsprong van de eerste helft met tien man te behouden. Toch was Sarri wel trots op zijn elftal. 'Ik zag het verlangen om koste wat kost te winnen, er was vastberadenheid en motivatie. Dat is wat ik in de toekomst wil zien.'

Ineenstorting
Het is niet de eerste keer dat Sarri zich van zijn furieuze kant toont. Na de met 5-1 verloren wedstrijd tegen FC Midtjylland brandde hij zijn eigen spelersgroep toen helemaal af. 'Deze emotionele ineenstortingen zijn moeilijk te begrijpen, ik snap niet hoe je geen motivatie kan vinden. Misschien ben ik diegene die een stap terug moet doen, of bepaalde spelers moeten vertrekken', zei hij.

Lazio staat op dit moment met vijf punten derde in een spannende Groep F, Feyenoord bezet de eerste plek. Alle teams in de poule hebben hetzelfde aantal punten. Op 3 november wacht de kraker tussen Lazio en Feyenoord in de Kuip.