Sarri twijfelt nog over basisplaats voor rebelse Kepa in topwedstrijd

Reacties

Na zijn opmerkelijke weigering om gewisseld te worden tegen Manchester City moet Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga mogelijk een wedstrijd plaatsnemen op de bank. Trainer Maurizio Sarri zegt er nog niet over uit te zijn of hij Kepa woensdag weer onder de lat posteert tegen Tottenham Hotspur.

Sarri twijfelt nog over basisplaats voor rebelse Kepa in topwedstrijd

'Ik weet het nog niet, ik moet er nog een beslissing over nemen', sprak Sarri dinsdag tijdens de persconferentie van Chelsea. De kramp waarvan Kepa zondag last had lijkt wel tot het verleden te behoren. 'Is hij fit? Ja, ik denk het wel. Hij had gisteren een hersteltraining, maar volgens mij is hij wel fit.'

Sportief gezien geniet Kepa de voorkeur boven reservekeeper Willy Caballero, die zondag tevergeefs aan de lijn wachtte tot Kepa van het veld kwam. De vraag is boven alles of Sarri de doelman nu alweer in de basis wil zetten na zijn escapades van zondag. Eerder gaf de trainer nog aan dat het misverstand met zijn doelman was uitgepraat, maar er lijkt toch wel wat oud zeer te sluimeren.

'Ik heb met hem gepraat en ik heb met alle anderen gepraat. Kepa heeft sorry gezegd tegen de technische staf, en tegen zijn medespelers en de club. We willen hem natuurlijk niet vermoorden, maar ik moet een signaal afgeven aan mijn groep - of Kepa nu speelt of niet. Ik moet kijken wat de beste beslissing is', aldus Sarri.

De Italiaan liet dinsdag ten overstaan van de pers in het midden wat hij doet met zijn doelman voor de wedstrijd van woensdag. 'Voel ik me ondermijnd door Kepa? Nee. Maar hij heeft een fout gemaakt, daar zijn consequenties aan verbonden. Als hij onder de lat staat moet hij er helemaal klaar voor zijn, als hij op de bank begint dan moet hij daar ook helemaal klaar voor zijn.'

'Kepa is een kleuter van 85 miljoen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.