Sarri onthult crisisgesprek in Londen: 'We hebben een uur met elkaar gepraat'

Reacties

De 6-0 nederlaag die Chelsea zondag incasseerde bij Manchester City is de ploeg niet in de koude kleren gaan zitten. Daags na de afstraffing in het Etihad Stadium is trainer Maurizio Sarri met zijn spelers bij elkaar gaan zitten voor crisisberaad, zegt hij.

Sarri onthult crisisgesprek in Londen: 'We hebben een uur met elkaar gepraat'

'We hebben maandag een uur met elkaar zitten praten, iedereen was erbij. Uiteindelijk zullen we op het veld moeten antwoorden, daar moeten we een reactie geven. Lag het zondag aan onze motivatie? Nee. We waren gewoon niet bij machte om met een oplossing te komen toen de eerste problemen zich aandienden', blikt Sarri woensdag terug.

'De eerste vier, vijf minuten deden we het prima. Daarna, nadat die 1-0 viel, slaagden we er niet in te reageren. Zulke dingen zijn altijd mentale issues, zaken die we moeten oplossen', aldus de Italiaanse trainer. Niet eerder in de clubgeschiedenis kregen The Blues in een Premier League-wedstrijd zes doelpunten om de oren.

De zesklapper kwam bovendien nog geen twee weken na de riante nederlaag tegen AFC Bournemouth (4-0). De laatste dagen waren dan ook niet gemakkelijk, erkende Sarri tijdens de persconferentie in aanloop naar het treffen met Malmö FF op donderdag.

'Nee, fijn was het niet. Maar ik denk dat dat niet zo vreemd is, na zo'n wedstrijd tegen Manchester City. Het is niet gemakkelijk om morgen weer in actie te komen na zo'n 6-0, maar we moeten gewoon spelen en we moeten het goed doen. We willen winnen.'

Bekijk het programma in de zestiende finale van het Europa League-toernooi

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.