Sarri mist Chiellini bij slap Juve: 'We speelden in slow motion'

Reacties

Maurizio Sarri is zeer gefrustreerd na de nederlaag van Juventus bij Napoli. De coach vond het onbegrijpelijk hoe slap de koploper van de Serie A zondagavond speelde.

Sarri mist Chiellini bij slap Juve: 'We speelden in slow motion'
© Pro Shots

De 2-1 nederlaag had volgens Sarri zeker niet te maken met een gebrek aan kwaliteit of technische redenen. Nee, Juventus-spelers lieten het mentaal afweten. 'De hele wedstrijd waren we passief en dachten we het wel te redden in een laag tempo, met telkens vijf balcontacten per speler en grote onderlinge afstanden. Het was een slechte wedstrijd. We hadden een verkeerde mentaliteit. Zo kunnen we niet voor de dag komen, dat is duidelijk', sprak de Italiaan resoluut bij Sky Sports.

Op bezoek bij zijn oude club zag Sarri zijn elftal ook bijzonder weinig gevaar creëren. Had hij spijt van zijn keuze voor Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuaín en Paulo Dybala als aanvalstrio? 'Ik koos voor deze drie omdat ze allemaal goed in vorm leken en het middenveld voldoende in balans was om de aanval te kunnen ondersteunen. Maar ik wil hier geen individuen iets gaan verwijten. Het hele team was slap. Het was alsof we in slow motion speelden, we kwamen ook telkens te laat.'

Tot zijn frustratie was er volgens Sarri ook niemand die de ploeg binnen de lijnen nog wakker schudde. Zondagavond deed het gemis van leider Giorgio Chiellini, al maanden uitgeschakeld met een kruisbandblessure, zich extra voelen. Sarri: 'Chiellini brengt een bepaalde mentaliteit met zich mee, die had zeker voor meer agressie gezorgd. Soms krijg ik echt de indruk dat we passief zijn in de gevarenzones. Afgelopen week in het bekertoernooi tegen AS Roma kon een tegenstander zomaar ongestoord richting onze zestien dribbelen en uithalen.'

Sarri liet zich niet verleiden tot individuele beoordelingen en besprak ook niet het optreden van Matthijs de Ligt, die aan de zijde van Leonardo Bonucci negentig minuten speelde in het hart van de Juve-defensie. Juventus heeft in de Serie A nog wel een voorsprong van drie punten op achtervolger Internazionale, dat zondag ook punten morste (1-1 tegen Cagliari).

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.