Sarri legt schuld voor Chelsea-problemen ook bij fans neer

Reacties

Maurizio Sarri baalt van de negatieve teneur rond Chelsea. Het chagrijn krijgt steeds meer vat op zijn team. De manager heeft de supporters na de 3-0 zege op Malmö FF van repliek gediend.

Sarri legt schuld voor Chelsea-problemen ook bij fans neer

Sarri ligt al enkele weken enorm onder vuur, mede door pijnlijke nederlagen tegen AFC Bournemouth (4-0), Manchester City (6-0) en Manchester United (0-2). Behalve de resultaten is ook het steriele spel een bron van ergernis voor de achterban, die maandag bij de thuisnederlaag tegen United nog duidelijk liet blijken ontevreden te zijn.

De wanklanken van toen hadden volgens Sarri donderdagavond duidelijk nog invloed op zijn ploeg. 'We speelden in de eerste dertig minuten zonder vertrouwen. Nerveus. We waren niet in staat om de bal snel rond te laten gaan en kwamen in de problemen als zij ons opjaagden. We hebben het gewoon lastig momenteel. Er waren bij de laatste thuiswedstrijd problemen met de fans, dus dan is het logisch dat een team zonder vertrouwen het veld opstapt. Het is onmogelijk om goed te spelen zonder vertrouwen', aldus de Italiaan tegen The Guardian.

Een van de spelers die het onvoorwaardelijke vertrouwen van Sarri geniet is Jorginho, met wie hij al samenwerkte bij Napoli en die hem is gevolgd naar Stamford Bridge. De middenvelder wordt in Engeland vaak verweten dat hij defensief te kwetsbaar is als spelmaker voor de verdediging, bovendien zou hij aanvallend te weinig impact hebben. Dat Jorginho weinig krediet meer heeft bij de supporters werd wel duidelijk toen hij werd uitgejouwd bij zijn invalbeurt een kwartier voor tijd.

Sarri nam het na afloop op voor zijn volgeling: 'Ik denk dat we vanavond in de eerste dertig minuten hebben gezien waarom Jorginho zo belangrijk is voor dit team. We kwamen in balbezit niet van onze eigen helft af. Met Jorginho is dat makkelijker, denk ik. Hopelijk begrijpen onze supporters dat hij erg belangrijk is voor ons.'

Hoe negatief de stemming momenteel ook is bij Chelsea, zondag wacht wel de kans om een prijs te pakken. Dan is Manchester City de tegenstander bij de finale om de League Cup. Sarri werd gevraagd wat er zou gebeuren als zijn ploeg tegen City net zo zou beginnen als tegen Malmö. 'Dat zou een ramp zijn natuurlijk', was het veelzeggende antwoord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.