Sarri blaast Ronaldo-experiment al af en baalt van 'fake news'

Reacties

Maurizio Sarri probeert ondanks alle kritiek voor rust te zorgen bij Juventus, maar de trainer moet zich op verschillende vlakken verdedigen. Was er een clash met Miralem Pjanic? En hoe zit het met de nieuwe rol voor Cristiano Ronaldo?

Sarri blaast Ronaldo-experiment al af en baalt van 'fake news'
© Pro Shots
Bologna
Bologna
0 - 2
Juventus
Juventus

Sarri kreeg ondanks de koppositie van Juventus in de Serie A al behoorlijk veel kritiek in zijn debuutseizoen in Turijn. Het spel is te steriel volgens critici en de speelwijze past niet bij de selectie, is een veelgehoord verwijt. De coach kwam alleen maar meer onder vuur te liggen na de nederlaag na strafschoppen tegen Napoli in de bekerfinale afgelopen week. Daarna volgde nog een publicatie van La Stampa. De krant bracht naar buiten dat Sarri op de training ruzie heeft gekregen met Miralem Pjanic en dat de middenvelder als gevolg van die confrontatie gepasseerd gaat worden voor de uitwedstrijd tegen Bologna maandag (aftrap 21.45 uur).

'Dat is fake news. Er was geen ruzie', zegt Sarri stellig tegen Sky Sports. 'Hij is een van de spelers die ik het vaakst heb opgesteld en ik reken op hem, want hij heeft ook een bepalende rol op het middenveld.' Voor die rol waar Sarri het over heeft, die van spelmaker voor de defensie, zou de coach volgens Engelse en Italiaanse media graag Jorginho overnemen van Chelsea. Jorginho had al een sleutelrol bij het Napoli van Sarri en werd later door de tacticus meegenomen naar Chelsea.

Ronaldo
Dan is er nog de kwestie Cristiano Ronaldo. De Portugees lijkt niet zichzelf sinds de hervatting van het Italiaanse voetbal en stelde teleur in de halve finale en eindstrijd van het bekertoernooi. Ronaldo werd als valse spits ingezet en was volgens bronnen in Italië allesbehalve blij met die rol.

Sarri beaamde dat Ronaldo om een plek rondom de spits heeft gevraagd. Het experiment met Ronaldo als valse spits krijgt dus geen vervolg meer. 'Ik heb met Ronaldo gesproken voor de halve finale tegen AC Milan en voor de finale tegen Lazio. We praten met elkaar en hij is vaker op zijn best als hij iets meer vanaf de flank begint', aldus de coach. 'In die rol heeft hij 700 goals gemaakt in zijn loopbaan. Dus hopelijk gaat hij nu weer scoren.'

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Einde Sarri in zicht? 'Dat Juve op deze manier een finale verliest, dat kan echt niet'
Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.