Santos eenvoudig naar finale WK voor clubteams

Santos heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de finale van het WK voor clubteams. De Braziliaanse club had in de halve eindstrijd weinig moeite met het Japanse Kashiwa Reysol (3-1).

Santos eenvoudig naar finale WK voor clubteams

Santos begon sterk aan het duel en kreeg al snel via Neymar een opgelegde mogelijkheid om de score te openen. Het supertalent schoot de bal echter op de paal. In de negentiende minuut was het alsnog raak. Opnieuw was het Neymar die een hoofdrol vertolkte. Hij kreeg de bal op de rand van de zestienmeter, kapte naar binnen en krulde met zijn linkervoet prachtig raak in de bovenhoek.

De Brazilianen roken na de vroege voorsprong bloed en wilden het duel nog in de eerste helft naar hun hand zetten. Het offensieve strijdplan van Santos-trainer Muricy Ramalho had het gewenste effect. Vijf minuten na de openingstreffer werd de marge verdubbeld. Ditmaal was het spits Borges die de Japanse doelman met een fantastische uithaal kansloos liet.

Na de onderbreking probeerde Santos de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar de Brazilianen misten scherpte voor het Japanse doel. Zodoende bleef Kashiwa Reysol geloven in een goede afloop en kwam het zelfs verrassend dichterbij door een van de spaarzame buitenkansjes te verzilveren. Hiroki Sakai kopte raak uit een hoekschop.

Santos was niet geschrokken door de aansluitingstreffer en tilde de score niet veel later naar 3-1. Verdediger Danilo krulde een vrije trap achter de volstrekt kansloze Japanse sluitpost. In het vervolg probeerde Kashiwa Reysol nog tevergeefs om de spanning terug te brengen, maar de Japanners kwamen niet verder dan een schot op de paal.

Santos weet donderdag wie de tegenstander wordt in de finale van het WK voor clubteams. De opponent komt uit de andere halve eindstrijd die gaat tussen Barcelona en Al Sadd. De finale vindt plaats op zondag 18 december in het Japanse Yokohama. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's