Santos dient klacht in bij FIFA over 'veelpleger' Barcelona

Reacties

Santos heeft bij de FIFA een klacht ingediend over Barcelona. Dat heeft volgens de Braziliaanse club tegen de regels in al gesproken met Lucas Lima over een transfer.

Santos dient klacht in bij FIFA over 'veelpleger' Barcelona

Het contract van Lucas Lima loopt eind dit jaar af. Geïnteresseerde clubs mogen in dergelijke gevallen een half jaar vóór de daadwerkelijke einddatum de gesprekken openen. In dit geval zou die datum 1 juli zijn, maar er doken al berichten op dat de 26-jarige aanvallende middenvelder een voorcontract met Barcelona heeft getekend.

Dat is tegen het zere been van Santos. De grootmacht uit Brazilië had Lucas Lima al een aanbod gedaan om zijn contract met vier jaar te verlengen en voelt zich nu genoodzaakt gerechtelijke stappen te ondernemen, blijkt uit een statement van de club. 'Barcelona heeft al voor de deadline contact gezocht. De zaak ligt bij onze juridische afdeling.'

Santos noemt Barcelona daarbij een 'veelpleger'. Bij de verhuizing van Neymar naar Camp Nou in 2013 zouden de Catalanen immers ook al voor hun beurt contact hebben gezocht met de inmiddels 25-jarige vedette. Zijn contract liep destijds nog door tot 2014, maar er zou al in 2011 een overeenkomst zijn gesloten met Barcelona.

Opmerkelijk genoeg zou Neymar ook in deze transfer een rol spelen. Zijn vader is de zaakwaarnemer van Lucas Lima en de sterspeler van Barcelona liet al weten zijn landgenoot en goede vriend graag te zien komen. De hoofdrolspeler in kwestie heeft overigens nadrukkelijk ontkend al te hebben getekend voor de Blaugranas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.