Sanches en Bony kunnen nog geen potten breken bij Swansea

In de laatste 36 uur voor het verstrijken van de transfermarkt legde Swansea City nog twee grote namen vast, maar nieuwelingen Renato Sanches en Wilfried Bony konden tegen Newcastle United niet het verschil maken en verloren met 0-1.

Sanches, die op huurbasis overkwam van Bayern München, startte in de basis. Dat betekende dat Mike van der Hoorn, die tegen West Ham nog in de basis begon, het weer moest doen met een plek op de bank. Landgenoot Leroy Fer stond wel zoals gebruikelijk in de basisopstelling.

Bij Newcastle ontbrak er juist iemand op de bank. Manager Rafael Benitez heeft afgelopen week een operatie ondergaan en was nog niet fit genoeg om bij de wedstrijd aanwezig te zijn. Hij zag dat zijn ploeg in vergelijking met de vorige wedstrijd begon met Jésus Gámez op de linksback in plaats van Chancel Mbemba en dat voormalig Vitesse-speler Atsu had plaatsgemaakt voor Jacob Murphy.

De wedstrijd leek lang op een 0-0 af te stevenen. Met name in de eerste helft werd er door beide ploegen weinig gecreëerd. Verder dan twee kopballen van, aan de ene kant Joselu en aan de andere kant Mawson, kwamen beide teams niet.

In de tweede helft kwam hier verandering in. De grootste kans was in de zestigste minuut. Na een heerlijke steekbal van Fer kwam Tammy Abraham alleen voor doelman Robert Elliot. Die wist hij nog te omspelen, maar op de achterlijn kwam Jamal Lascelles inglijden om zijn schot te blokkeren. Lascelles groeit een kwartier later uit tot man van de wedstrijd door uit een corner de 0-1 binnen te koppen.

Een paar minuten daarvoor was Sanches al naar de kant gehaald. Bony kwam voor hem binnen de lijnen, maar zorgde niet meer voor gevaar. Toen Luciano Narsingh hem vijf minuten voor tijd in de aanval vergezelde voor de moegestreden Tom Carroll, was Swansea nog dicht bij een doelpunt. Bony stuurde de ex-PSV'er weg, maar hij stuitte vanuit een moeilijke hoek op de keeper.

Door de overwinning klimt Newcastle naar de tiende plaats op de ranglijst. The Magpies hebben nu zes punten uit vier wedstrijden. The Swans blijven staan op vier punten en zakken naar de vijftiende plaats.