Swansea verlost Bony van uitzichtloze situatie bij City

Reacties

Wilfried Bony keert per direct terug bij Swansea City. De spits komt voor een miljoenenbedrag over van Manchester City en heeft een meerjarig contract getekend.

Swansea verlost Bony van uitzichtloze situatie bij City

De belangstelling van Bony was al een tijdje bekend, maar Swansea moest wachten op het vertrek van Fernando Llorente. Laatstgenoemde stond concreet in de belangstelling van Chelsea en Tottenham Hotspur. De Spanjaard tekende donderdag uiteindelijk bij die laatste club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vervolgens schakelde Swansea City snel en werd Bony teruggehaald naar Wales, waar hij vanaf 2013 ook al twee jaar speelde en een transfer ter waarde van 32,3 miljoen euro naar City verdiende. Swansea betaalde vier jaar geleden zestien miljoen voor Bony aan Vitesse, nu zou de transfersom ongeveer dertien miljoen euro bedragen.

Bij Manchester City was er voor Bony totaal geen uitzicht op speelminuten in het eerste elftal. Vorig seizoen werd de Ivoriaanse international al verhuurd aan Stoke City, maar ook daar kon hij geen potten breken. Tijdens zijn eerste periode bij Swansea was Bony is 64 Premier League-duels goed voor 28 doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.