Swansea stunt met komst Renato Sanches

Reacties

Renato Sanches speelt dit seizoen voor Swansea City. De Premier League-club huurt de twintigjarige Portugees voor een jaar van Bayern München. Volgens het Duitse tijdschrift Kicker is er geen optie tot koop bedongen.

Swansea stunt met komst Renato Sanches

'We wilden dat Renato naar een club ging, waar hij op een hoog niveau kon spelen', zegt Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge tegen het tijdschrift. 'Hij moet een jaar continu spelen en dat is gezien de kwaliteit in onze selectie bij Bayern geen optie. En bij Swansea heeft hij een trainer die hij kent.' Swansea-manager Paul Clement werkte eerder als assistent-trainer bij Bayern.

Sanches doorliep de jeugdopleiding van Benfica en beleefde in het seizoen 2015/16 zijn grote doorbraak. De tiener maakte indruk in de competitie en in de Champions League en werd door bondscoach Fernando Santos opgenomen in de selectie voor het EK 2016. Daar vocht hij zich in de ploeg met onder meer een basisplaats in de gewonnen finale tot gevolg.

Bayern had Sanches toen al vastgelegd. De Duitsers betaalden liefst 35 miljoen euro voor Sanches, die daarmee de op één na duurste tiener aller tijden werd. In München had de Portugees het echter lastig. Trainer Carlo Ancelotti gaf de voorkeur aan middenvelders Xabi Alonso, Arturo Vidal en Thiago Alcántara, waardoor Sanches nauwelijks aan spelen toekwam.

Der Rekordmeister haalde deze zomer met Corentin Tolisso, Sebastian Rudy en James Rodríguez nóg drie middenvelders, waardoor het perspectief voor Sanches als sneeuw voor de zon verdween. Eerder werden clubs als Liverpool en AC Milan gelinkt aan de Portugees.

Transfermarkt op zijn kop: de astronomische bedragen op een rij.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.