Samenwerking Roda en Tottenham aan zijden draadje

Reacties

Het is zeer de vraag of de eerder door Roda JC Kerkrade aangekondigde samenwerking met Tottenham Hotspur nog van de grond komt.

Samenwerking Roda en Tottenham aan zijden draadje

Technisch directeur Ton Caanen van de Eredivisionist heeft goede contacten bij de Engelsen en ging het voorbije jaar een aantal keren met een Kerkraadse delegatie op bezoek in Londen. Dat er nog geen talentvolle spelers van Tottenham naar Roda kwamen, had volgens Caanen vooral te maken met toenmalig trainer Darije Kalezic. 'Feit is dat een samenwerking met Tottenham met hem gedoemd was te mislukken', aldus de Roda-directeur. 'De mensen van Tottenham voelden geen klik en vroegen zich af of hun spelers bij ons wel aan spelen zouden toekomen.'

Ondanks de komst van Yannis Anastasiou als nieuwe trainer afgelopen zomer veranderde de situatie niet wezenlijk. Caanen zegt dat Roda zich eerst eens moet beraden over de wensen en mogelijkheden.

Jaren voor zijn aanstelling in Kerkrade bemiddelde hij ook al tussen beide clubs, maar bloedden de contacten dood. 'Ik heb nu nog veelvuldig contact met de mensen van Tottenham, maar het is voor de relatie niet goed om twee of drie keer met een slecht verhaal aan te komen. We moeten nu zorgvuldig te werk gaan. Voor we de gesprekken eventueel hervatten moeten wij nu eerst intern bepalen wat we willen, zodat ik straks met een duidelijk verhaal die kant op kan.'

In de nieuwe editie van Voetbal International en op VI Premium staat een uitgebreid interview met Ton Caanen, die geen saai debuutjaar kende als technisch directeur van Roda JC.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.