Samenvattingen Ligue 1: Mbappé debuteert, Nice speelt met Monaco

Reacties

Een hoop spektakel in de Ligue 1 dit weekend. Paris Saint-Germain speelde voor het eerst met de peperdure aanval Neymar-Cavani-Mbappé, Monaco liet zich na een monsterzege op Marseille van een andere kant zien tegen Nice en El Ghazi kwam in actie bij Lille.

Samenvattingen Ligue 1: Mbappé debuteert, Nice speelt met Monaco

OGC Nice - AS Monaco 4-0
De regerend landskampioen won in de vorige speelronde nog met speels gemak van Marseille (6-1), maar twee weken later is alles anders. Tegenstander Nice, dat zonder de geblesseerde Sneijder aantrad, won met speels gemak van de Monegasken. Mario Balotelli was belangrijk bij de thuisploeg.

FC Metz - Paris Saint-Germain 1-5
PSG baarde opzien deze zomer met twee monstertransfers. Mbappé kwam voor 180 miljoen euro (wordt volgende zomer pas betaald) over en Neymar was met 222 miljoen euro nog duurder. Tel daar de transfersom die ooit voor Cavani werd betaald (64,5 miljoen) bij op, en je komt bijna op een half miljard euro uit. Vrijdag speelden ze voor het eerst met zijn drieën samen. En dat liep gesmeerd.

Lille - Bordeaux 0-0
Anwar El Ghazi had het met Lille lastig tegen Bordeaux, al leek het daar in het begin nog niet op. De thuisploeg was dominant maar kreeg een rode kaart. Thiago Maia benadeelde zijn ploeg door al vroeg in de wedstrijd een domme tweede gele kaart te pakken. Het is de vierde wedstrijd op rij die Lille niet wist te winnen. 

Olympique Lyon - Guingamp 2-1
Met Memphis Depay in de basis en Kenny Tete als invaller heeft Olympique Lyon gewonnen van Guingamp, waardoor het na vijf duels nog altijd ongeslagen is en derde staat achter PSG en AS Monaco. Mariano Díaz en Nabil Fekir bezorgden Lyon de punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.