Lille en El Ghazi winnen weer niet na vroege rode kaart

Voor de vierde keer op rij heeft Lille niet gewonnen in de competitie. Vrijdagavond was de ploeg sterk in de beginfase van de thuiswedstrijd tegen Girondins Bordeaux, maar Thiago Maia vertolkte al vroeg in de wedstrijd een negatieve hoofdrol aan de kant van de thuisploeg. Vervolgens werd er niet meer gescoord: 0-0.

Lille begon, aan de hand van een frivool spelende Anwar El Ghazi, goed aan de wedstrijd tegen Bordeaux. De voormalig speler van Ajax creëerde voor zichzelf de eerste kans van de wedstrijd, door behendig langs twee tegenstanders te dribbelen. Zijn schot werd echter voor de doellijn geblokt. Lille bleef beter, maar Thiago Maia benadeelde zijn team al na een half uur spelen. De van Santos overgekomen Braziliaan kreeg na dertig minuten zijn tweede gele kaart, nadat hij met een veel te hoog geheven been zijn tegenstander op het hoofd raakte.

Na de rode kaart liet aan de kant van Bordeaux Nicolas de Préville zich nog zien met een kopbal die rakelings voorlangs ging. De spits werd vlak voor het verstrijken van de transferdeadline door de Franse club overgenomen van uitgerekend Lille, terwijl eerder in de transferperiode PSV'er Luuk de Jong nog op weg leek naar de wijnstreek. In de tweede helft waren de kansen schaars, waardoor Lille na nederlagen tegen Strasbourg (0-3), Caen (0-2) en een gelijkspel bij Angers (1-1) weer niet weet te winnen in de Ligue 1.

Lille staat nu in de middenmoot van de Franse competitie, met vijf punten uit de eerste vijf duels. Bordeaux staat momenteel derde met negen punten, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld dan diverse concurrenten.