Salzburg-sensatie kondigt transfer naar de Premier League aan

Reacties

Red Bull Salzburg staat op het punt om opnieuw een financiële klapper te maken. Patson Daka is hard op weg naar Leicester City, dat volgens Engelse media ruim 25 miljoen euro zal betalen voor de gemakkelijk scorende spits.

Salzburg-sensatie kondigt transfer naar de Premier League aan
© Pro Shots

Daka wordt met zijn aanstaande transfer beloond voor een bijzonder succesvol seizoen. De 22-jarige aanvaller uit Zambia werd met Red Bull Salzburg opnieuw kampioen van Oostenrijk en had daar met 27 doelpunten uit 28 wedstrijden een erg groot aandeel in. Verschillende clubs uit Duitsland en Engeland werden aan Daka gelinkt en Leicester City lijkt de strijd te hebben gewonnen.

De clubs hebben nog niets officieels naar buiten gebracht, maar volgens Daka zelf is de kogel door de kerk. 'Ik vertrek naar Engeland, waar ik voor Leicester City ga spelen', zegt de spits tegen Kronen Zeitung. 'Ik heb hier een geweldige tijd gehad en Salzburg zal altijd mijn tweede thuis blijven, maar de Premier League is altijd mijn grote droom geweest.'

Salzburg profiteert met de toptransfer van goed scoutingswerk. Daka is al jarenlang speler van de Oostenrijkse topclub en won in het seizoen 2016/17 met de Salzburg de Youth League. Niet lang hierna debuteerde hij in het eerste elftal. Daka speelde ook vijftien keer samen met Erling Haaland, de spits naar wie in zijn tijd in de Mozartstad alle aandacht uit ging. De Noor en de Zambiaan vormden een paar keer een spitsenduo in een 4-4-2-systeem. In de 7-2 zege op TSV Hartberg maakte Daka er twee en Haaland er drie.

Daka is dus al een tijdje in beeld bij Salzburg, maar sinds het vertrek van Haaland is hij ook echt de grote man voorin. In het seizoen 2019/20 eindigde hij op 24 doelpunten en werd hij al gekozen tot beste voetballer uit de Oostenrijkse Bundesliga; in het afgelopen seizoen volgden er dus nóg meer goals. Nu komt zijn droom om in Engeland te gaan voetballen uit. Bij Leicester ligt er een vijfjarig contract klaar voor Daka.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.