Salah weigert zich uit te spreken over nieuw contract: 'Een gevoelige kwestie'

Reacties

Mohamed Salah weigert zich in aanloop naar de topper tegen Manchester City van komende zondag uit te spreken over de contractonderhandelingen met Liverpool. De Egyptische steraanvaller verzekert dat het uitblijven van een akkoord geen invloed heeft op zijn prestaties.

Salah weigert zich uit te spreken over nieuw contract: 'Een gevoelige kwestie'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 2
Liverpool
Liverpool

Liverpool en Salah zijn volgens Engelse media al tijden in gesprek over het verlengen van zijn in 2023 aflopende contract. De 29-jarige linkspoot werd om die reden gelinkt aan clubs als Barcelona en Juventus, maar inmiddels zouden beide partijen elkaar zijn genaderd. Manager Jürgen Klopp zei onlangs blij te zijn met de vorderingen die zijn gemaakt in de onderhandelingen.

Salah werd door Sky Sports gevraagd naar zijn toekomst en wilde niet te veel zeggen over de 'gevoelige kwestie'. 'Maar wat ik wel kan zeggen is dat er veel dingen zijn waar mensen niets vanaf weten. Ik kan nu niet egoïstisch zijn en over mijn eigen situatie praten. We zitten in de belangrijkste periode van het seizoen, dus ik moet het over het team hebben en focussen op wat komen gaat.'

'Salah geeft Liverpool alle redenen om ver voor hem te gaan'

Of een akkoord met Liverpool nabij is, zoals her en der is beweerd in de Britse tabloids, wilde Salah niet zeggen. 'Ik kan geen ja en geen nee zeggen, maar ik heb al vaak genoeg gezegd wat ik wil. Nogmaals: ik kan er nu niet te diep op ingaan, omdat het een heel gevoelige kwestie is. Het team moet nu winnen, daar ligt de focus. Ik moet nu niet het nieuws halen met uitspraken over mijn contract.'

De onzekerheid over zijn toekomst, speelt Salah geen parten. 'Totaal niet. Ik praat af en toe met de manager en ik ben een professional, ik weet wat mijn taak is, ik weet wat ik doe. Dus ik heb er geen last van. Ik focus me op het winnen van prijzen en geef alles voor het team. Dat is nu het belangrijkste voor me', aldus de Egyptenaar, die dit seizoen in alle competities 28 keer scoorde voor Liverpool.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Mohamed Salah
Meer over Mohamed Salah
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.