Salah staat op perfect moment op bij Liverpool onder hoogspanning

Reacties

Met dank aan Mo Salah is Liverpool in ieder geval tot volgende week zondag koploper van de Premier League. De Egyptenaar schoot zijn ploeg tien minuten voor tijd langs Southampton, dat tot dat moment zonder heel veel problemen stand hield.

Salah staat op perfect moment op bij Liverpool onder hoogspanning
Southampton
Southampton
1 - 3
Liverpool
Liverpool

Liverpool-manager Jürgen Klopp koos er vijf dagen na de moeizame 2-1 overwinning op Tottenham Hotspur voor om zijn middenveld anders in te richten. Alleen Georginio Wijnaldum behield zijn basisplaats. Fabinho en Naby Keïta kregen de voorkeur boven Jordan Henderson en James Milner. Voor Keïta was het zijn eerste basisplaats in twee maanden tijd.

Met dat nieuwe middenveld ging het al snel mis voor Liverpool. In de achtste minuut werd een voorzet van Ryan Bertrand doorgekopt door Pierre Højbjerg, waarna Shane Long plotseling alle vrijheid had en de 1-0 tegen de touwen schoot. Aanvoerder Virgil van Dijk kon zijn ogen niet geloven, maar had een klein halfuur later alweer reden tot juichen.

Uitgerekend Keïta maakte er namelijk 1-1 van. De middenvelder uit Guinee kopte bij de tweede paal raak uit een voorzet van Trent Alexander-Arnold. Volgend jaar zou dat doelpunt overigens niet hebben geteld, want al vroeg in de aanval stond Mohamed Salah buitenspel. Dit werd niet opgemerkt door de arbitrage en omdat de VAR in de Premier League pas volgend seizoen wordt ingevoerd, bleef de 1-1 op het scorebord staan. Voor Keïta was het zijn eerste doelpunt in een officiële wedstrijd van Liverpool.

Naby Keïta kopt de 1-1 tegen de touwen namens Liverpool, zijn eerste doelpunt in de Premier League.
Naby Keïta kopt de 1-1 tegen de touwen namens Liverpool, zijn eerste doelpunt in de Premier League.

Direct na rust kreeg Liverpool een nieuwe waarschuwing toen Nathan Redmond een opgelegde kopkans miste. Liverpool zette daar opvallend weinig tegenover. Dat Klopp na een klein uur ingreep door Milner en Henderson in te brengen voor Wijnaldum en Alexander-Arnold was dan ook prima te verklaren. Keïta claimde nog een penalty na een onhandige sliding van Maya Yoshida. De Japanse ex-VVV'er speelde ook een hoofdrol toen hij Roberto Firmino met een knappe verdedigende actie van scoren afhield.

Uiteindelijk moest Southampton toch buigen voor de almaar toenemende druk van The Reds. Uitgerekend Mo Salah, die op 9 februari voor het laatst scoorde in de Premier League, gooide er met de bal aan de voet een indrukwekkende sprint uit van een meter of dertig en plaatste de bal vervolgens fraai met links in de rechterhoek: 1-2. Het zorgde voor een vreugde-explosie op de bank, in het uitvak en bij Salah zelf. De Egyptenaar nam de gele kaart die hij ontving voor het uittrekken van zijn shirt voor lief.

Het verzet van Southampton was direct gebroken. Liverpool liep via invaller Henderson zelf nog uit naar 1-3. De middenvelder liep na een fraaie loopactie een perfecte voorzet van Roberto Firmino tegen de touwen en haalde daarmee het laatste beetje spanning weg uit de wedstrijd.

Manchester City
Door de overwinning komt Liverpool na 33 wedstrijden op 82 punten, twee meer dan Manchester City dat een wedstrijd minder gespeeld heeft. City komt pas op 14 april weer in actie in de Premier League. Nummer zestien Southampton is met 33 punten nog altijd niet veilig, al is de voorsprong op nummer achttien Cardiff City met vijf punten vrij ruim.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.