Salah ontvlucht Senegalese heksenketel, Egypte toont schokkende beelden

Reacties

De spelers van Egypte belandden dinsdag tijdens het do-or-die-duel met Senegal in een absolute heksenketel. In het Stade Abdoulaye Wade in Dakar stelden de Senegalese supporters alles in het werk om Egypte het voetballen onmogelijk te maken. Vooraf, tijdens de wedstrijd én na afloop. De Egyptische voetbalbond is woest en heeft een officiële aanklacht ingediend.

Salah ontvlucht Senegalese heksenketel, Egypte toont schokkende beelden
© Twitter Henry Bushnell
Senegal
Senegal
ns
1 - 0
Egypte
Egypte

Omdat Senegal in eigen huis een achterstand tegen Egypte wegpoetste en een verlenging geen uitkomst bracht, moest een strafschoppenserie bepalen wie zich zou plaatsen voor het WK in Qatar. De allesbeslissende reeks werd ontsierd door Senegalese supporters. Onder meer Mohamed Salah ondervond hinder van de lasers die over zijn gezicht dansten en miste een penalty. Liverpool-ploeggenoot Sadio Mané zou uiteindelijk het vonnis vellen over de Egyptenaren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die zijn een dag later nog steeds ziedend, omdat niet alleen de tientallen laserpennen een extra belemmering vormden. In een officiële verklaring haalt de Egypische voetbalbond nog meer incidenten aan. Zo werd de spelersbus bekogeld met flessen en stenen en werden de spelers tijdens de wedstrijd blootgesteld aan racisme. Op de tribunes zouden borden te zien zijn geweest met beledigende teksten aan het adres van de Egyptische spelers en Salah in het bijzonder.

Klacht
'Het publiek intimideerde de spelers ook door tijdens de warming-up met flessen en stenen te gooien', meldt de Egyptische voetbalbond, die not amused is en al naar zowel de Afrikaanse voetbalfederatie CAF als wereldvoetbalbond FIFA is gestapt. 'De aanval op de bussen heeft geleid tot gebroken ruiten en verwondingen. We hebben foto's en video's aangedragen als bewijs van de ingediende klacht.'

Swipe in onderstaande post om meerdere foto's te zien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de beslissende penalty van Mané werd Salah door een veiligheidsteam naar de kleedkamer geloodst. Een van de vijf beveiligers schermde bovendien zijn gezicht af, zodat de steraanvaller niet nog meer last zou hebben van de lasers. Het is nog niet bekend of Senegal wordt bestraft naar aanleiding van de ongeregeldheden in Dakar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.