Salah doet belofte over toekomst, Mané geeft na finale duidelijkheid

Reacties

Mohamed Salah is er, ondanks een contract dat volgend jaar afloopt, zeker van dat hij zaterdag nog niet zijn laatste wedstrijd voor Liverpool zal spelen. Dat betekent echter niet dat de Egyptenaar ook de intentie heeft uitgesproken om bij te tekenen. Ook Sadio Mané houdt de fans in onzekerheid.

Salah doet belofte over toekomst, Mané geeft na finale duidelijkheid
© Pro Shots

Salah (29, bijna 30) en Mané (30) zijn al jarenlang de grote sterren in de Liverpool-voorhoede en beschikken allebei over een contract dat volgend jaar afloopt. In de Engelse media gaat het vooral vaak over een nieuw contract voor Salah, die dit seizoen de topscorer én de man met de meeste assists in de Premier League was. Vooralsnog lijkt een akkoord tussen de club en speler echter ver weg.

Salah schoof woensdag aan om met de pers te praten en kreeg uiteraard vragen over zijn toekomst. 'Ik ben nu niet bezig met mijn contract', reageerde de rechtsbuiten. 'Ik wil niet zelfzuchtig zijn. Twee maanden geleden heb ik al gezegd dat het om het team draait en we zitten nu in een hele belangrijke week. Ik wil Jordan Henderson zaterdag met de Champions League in zijn handen zien staan en hopelijk geeft hij de beker daarna aan mij. Ik wil nu helemaal niet praten over een contract. Maar ik ben er volgend seizoen zeker nog bij, dat is duidelijk.'

Mané was over dat laatste een stuk schimmiger. De Senegalees wordt de laatste tijd geregeld in verband gebracht met Bayern München en werd woensdag geïnterviewd door Sky Sports. Ook Mané zei dat hij niet over zijn toekomst wilde praten en dat hij volledig gefocust is op zaterdag. 'De vraag of ik blijf of niet, zal ik na de Champions League-finale beantwoorden', beloofde Mané.

Salah speelt sinds 2017 voor Liverpool, terwijl Mané al een jaar eerder binnenkwam. De Senegalees speelde tot dusver 268 officiële wedstrijden voor The Reds en was daarin goed voor 120 doelpunten. De teller van Salah staat op 253 wedstrijden en 156 doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.