Salah breekt clubrecord, maar moet Van Nistelrooy net voor zich dulden

Reacties

Na acht officiële wedstrijden op rij zonder doelpunt was het vrijdagavond eindelijk weer eens raak voor Mohamed Salah. De aanvaller zette Liverpool op een belangrijke voorsprong tegen Southampton, bereikte daarmee een bijzondere mijlpaal én brak een clubrecord.

Salah breekt clubrecord, maar moet Van Nistelrooy net voor zich dulden

Liverpool kan zich in de strijd om het kampioenschap geen puntenverlies veroorloven en had het vrijdag behoorlijk lastig met degradatiekandidaat Southampton. Bij een 1-1 tussenstand wisten The Reds nauwelijks kansen te creëren. Tien minuten voor tijd was daar verlosser Salah, die na een indrukwekkende sprint met links raak schoot. Jordan Henderson maakte er uiteindelijk nog 1-3 van en dus staat Liverpool weer boven Manchester City op de ranglijst van de Premier League.

Salah was na afloop blij met de zege én het einde van zijn doelpuntendroogte. Sinds zijn transfer van AS Roma, in de zomer van 2017, hoefde de Egyptenaar in het shirt van Liverpool nooit zo lang op een goal te wachten. 'Ik denk als een spits en ben altijd bezig met het maken van doelpunten', zei Salah voor de camera van Sky Sports. Zijn coach, Jürgen Klopp, wist dat Salah wel weer zou gaan scoren: 'Ik heb me daar nooit druk over gemaakt en hij is ook zonder goals een erg belangrijke speler gebleven in mijn ploeg. Maar ik begrijp dat dit doelpunt als een bevrijding voelt.'

Voor Salah betekende het doelpunt bij Southampton zijn achttiende competitietreffer van dit seizoen, nadat hij vorig seizoen met 32 Premier League-goals topscorer van Engeland werd. Salah staat nu dus op vijftig competitiedoelpunten voor Liverpool en had daar 69 wedstrijden voor nodig. Hij lost daarmee Fernando Torres af als Liverpool-speler die het snelst bij de vijftig competitiedoelpunten is gekomen: Torres had drie duels meer nodig voor deze mijlpaal. Luis Suárez stond na 86 competitieduels op vijftig goals voor Liverpool, Robbie Fowler na 88 wedstrijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de geschiedenis van de Premier League waren er slechts twee spelers sneller bij vijftig competitiedoelpunten dan Salah. Dat zijn Alan Shearer (66, Blackburn Rovers) en Ruud van Nistelrooy (68, Manchester United). Salah, die de laatste tijd toch behoorlijk wat kritiek over zich heen kreeg vanwege zijn vermeende mindere vorm, maakt nu een illustere topdrie compleet.

'Vijftig competitiedoelpunten voor Liverpool, natuurlijk is dat speciaal voor mij', zei Salah. 'Ik ben heel blij met mijn goal en dat ik het team heb kunnen helpen. Dat is natuurlijk het belangrijkste.' Voor Liverpool staan er nog vijf competitiewedstrijden op het programma; volgende week zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Chelsea. Manchester City, dat op het punten twee punten minder maar nog een duel tegoed heeft, gaat dan op bezoek bij Crystal Palace.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.