Saibari gaat ondanks toenemende concurrentie voor kans bij PSV

Reacties

Ismael Saibari gaf zaterdag zijn visitekaartje af tijdens zijn invalbeurt tegen FC Utrecht, zijn sterke spel kwam hem op complimenten van trainer Peter Bosz te staan. Het is dringen op het middenveld en de flanken van PSV, maar Saibari denkt niet aan een (tijdelijk) vertrek.

Saibari gaat ondanks toenemende concurrentie voor kans bij PSV
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

Saibari speelde in het verleden regelmatig op de flanken bij (Jong) PSV, maar in een gesprek heeft Bosz aangeven dat hij in Saibari een middenvelder ziet. In die linie is het echter dringen, al helemaal nadat PSV de tijdelijke komst van Malik Tillman heeft afgerond. Saibari gaat echter voor zijn kans.

'In principe blijf ik bij PSV', gaat Saibari de concurrentiestrijd niet uit de weg. 'Bij een ploeg als PSV is er altijd veel concurrentie. Je probeert het gewoon per wedstrijd te bekijken en dan zien we het wel', blikt de Marokkaanse jeugdinternational vooruit op de persconferentie na het duel met FC Utrecht.

Saibari beleefde een bijzondere zomer met weinig vakantie, hij was namelijk met Marokko Onder-23 actief op de Afrika Cup. De Marokkanen wonnen het toernooi en zodoende sloot Saibari later aan bij PSV. Een nadeel noemt hij dat niet. 'Ik ondervind daar geen nadeel van, nee. Ik heb daar veel wedstrijden gespeeld, dus qua fitheid kun je zeggen dat ik fit ben. Ik ben natuurlijk wel later aangesloten, maar ik ben tevreden over mijn fitheid.'

Met een sterke invalbeurt tegen FC Utrecht onderschreef Saibari die fitheid. 'Mij werd verteld dat er iets moest veranderen in het elftal', blikt hij terug op de rust van het duel tussen PSV en FC Utrecht. 'Voor mij was het een kans om mezelf te bewijzen, dat wordt ook verwacht van wisselspelers en dat probeer ik te laten zien. Gelukkig pakte dat zo ook wel uit.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.