Sadilek wijst lachend suggestie Van Bommel over goal van de hand

Reacties

Niet alleen vanwege zijn vroege entree bij PSV was het een gedenkwaardige avond voor Michal Sadilek. De jonge Tsjech luisterde zijn optreden ook op met een bijzondere treffer.

Sadilek wijst lachend suggestie Van Bommel over goal van de hand

De wedstrijd tegen AZ (3-1) was nog geen half uur onderweg of Sadilek maakte zich al op voor zijn tweede optreden in de hoofdmacht van PSV. Trainer Mark van Bommel stuurde negentienjarige middenvelder zonder al te veel opdrachten het veld in als vervanger van Gastón Pereiro. 'Ik moest gewoon mijn ding doen', zei Sadilek tegen FOX Sports.

PSV-aanvoerder Luuk de Jong kon de snelle ingreep begrijpen. 'De trainer maakt die keuze, maar het was wel een beetje nodig. We hadden veel voetballend vermogen, maar we hadden strijd nodig. Dat ontbrak bij ons. Sadilek is een jongen die dat altijd brengt. Geweldig dat hij de tweede maakt.'

Want de jonge invaller tekende met een hakje voor de 2-1. Ogenschijnlijk was zijn eerste Eredivisie-treffer meer geluk dan wijsheid, zo stelde ook Van Bommel na afloop. 'Ik weet ook niet hoe hij het precies deed, met zijn hak volgens mij. Bewust? Dat lijkt me sterk.' Sadilek wees die suggestie met een gulle lach van de hand. 'Ik wist dat ik voor de man moest komen. Het was een bewuste actie, echt waar. Mooi goaltje toch?'

De trainer weet vanwege de samenwerking bij PSV Onder-19 van vorig seizoen wat hij aan Sadilek heeft. 'We zijn samen kampioen geworden, we hebben een goede band. Blijkbaar ziet hij het wel in me zitten. Ik kan nog beter en ik hoop dat na de winterstop te kunnen laten zien', aldus de Tsjech.

'Wissel Pereiro misschien wel voorbode van vertrek bij PSV'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.