Rvc-voorzitter Eringa: 'Ajax is kwetsbaar'

Reacties

President-commissaris Pier Eringa verwacht op korte termijn een voetbalcommissaris te begroeten bij Ajax. Het is een stap om de 'voetbalas' op orde te brengen.

Rvc-voorzitter Eringa: 'Ajax is kwetsbaar'
© Pro Shots

Eringa schoof woensdag aan bij het televisieprogramma Op1. De nieuwe president-commissaris moest een antwoord schuldig blijven op de vraag of Julian Ward de nieuwe technisch directeur wordt van Ajax.

'Of het rond is? Daar weet ik niks van. Dat is een klus voor de directie', zei Eringa, die als commissaris niet op de stoel van de dagelijkse leiding gaat zitten. De rol van toezichthouder brengt dat met zich mee.

De raad van commissarissen kijkt naar de Ajax-organisatie als geheel. 'Het feit dat het nog niet definitief bekend is wie de trainer is, wie de technisch directeur wordt én het ontbreken van een voetbalcommissaris is kwetsbaar, want je hebt de voetbalas nog niet op orde.'

Eringa verwacht binnen enkele weken een commissaris met technische bagage te begroeten. 'De verantwoordelijkheid van de rvc is om er zorg voor te dragen dat die voetbalcommissaris er komt, daar voel ik me ook verantwoordelijk voor. Als het gaat om de technisch directeur en de trainer, dan is het iets voor de directie om daar heel veel werk van te maken en dat doen ze ook.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.