Ruziënde Balotelli laat Turkije achter zich voor avontuur in Zwitserland

Reacties

Mario Balotelli voegt een nieuw hoofdstuk toe aan zijn turbulente loopbaan. De flamboyante Italiaan laat Adana Demirspor in Turkije achter zich en gaat aan de slag bij FC Sion in Zwitserland.

Ruziënde Balotelli laat Turkije achter zich voor avontuur in Zwitserland
© Pro Shots

Sion, op dit moment middenmoter in de Zwitserse Super League, heeft de komst van Balotelli bevestigd. De 32-jarige spits maakt de overstap van Adana Demirspor waar hij nog een verbintenis had tot medio 2024. Sion wordt na Lumezzane (Italië), Internazionale, Manchester City, AC Milan, Liverpool, OGC Nice, Olympique Marseille, Brescia, Monza en Adana Demirspor zijn elfde club.

Balotelli stond sinds vorig jaar zomer onder contract bij de Turkse club en kende een bijzondere opleving met achttien doelpunten in de Süper Lig. Zijn prestaties in Turkije leidde zelfs tot een uitnodiging van de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini voor een trainingskamp.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sinds de start van dit seizoen speelde Balotelli, die eerder deze zomer al werd gelinkt aan een vertrek, een bijrol bij Adana Demirspor. Na het competitieduel van zaterdag met Umraniyespor, waarin de spits inviel, liepen de gemoederen nog hoog op tussen trainer Vincenzo Montella en Balotelli, waarbij de Italiaanse coach witheet werd na een opmerking van de 36-voudig international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.