11 jaar geleden: hoe een pirouette van Balotelli Mancini woedend kreeg

Reacties
11 jaar geleden: hoe een pirouette van Balotelli Mancini woedend kreeg
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Mario Balotelli is een fenomeen van zijn eigen soort. De Italiaanse aanvaller is af en toe briljant, maar net zo vaak loopt hij uit de rij. Zo ook elf jaar geleden, tijdens de voorbereiding met Manchester City in de Verenigde Staten.

Roberto Mancini was nog trainer. De Italiaan had zijn landgenoot opgesteld in het duel met het Amerikaanse LA Galaxy. Balotelli had echter weinig zin in de wedstrijd en sjokte rustig het veld over. Dat gebeurde wel vaker, maar dit keer overspeelde de aanvaller na ruim een half uur zijn hand.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De aanval begon nog met een majestueuze pass van David Silva. De kleine Spanjaard sneed de bal door de Amerikaanse defensie en speelde Balotelli vrij. Collega Edin Dzeko stopte al met lopen om te zien hoe zijn collega de bal tegen de touwen ging werken.

Niets bleek minder waar. In plaats van een vlammend schot kreeg Balotelli een black-out. Het enfant terrible maakte een pirouette en wilde met zijn hak afwerken. Dat mislukte volledig. Het leverde hem direct, nog in de eerste helft, een wissel en tirade van Mancini op.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.