Rutjes: 'Loop nu helemaal met een grote glimlach rond'

De gevoelens van MVV'er Nathan Rutjes stonden in schril contrast met die van Sparta-spelmaker Iliass Bel Hassani na de topper in de Jupiler League (0-1).

Rutjes: 'Loop nu helemaal met een grote glimlach rond'

Rutjes kon zijn geluk niet op met de zege van MVV Maastricht bij zijn oude club Sparta Rotterdam. 'Ik loop sowieso altijd met een glimlach rond, maar nu helemaal. Dit is heel speciaal.'

Maar ook de consequenties van de overwinning waren reden voor zijn goede humeur. 'De titelstrijd ligt weer helemaal open. We hebben onze laatste kans gegrepen. Nu zo doorgaan.'

MVV leek de titel in de Jupiler League te gaan verspelen door tegenvallende resultaten na de winterstop. De afwezigheid van Danny Schreurs en Leroy Labylle – tegen Sparta na een maand weer terug – speelde volgens Rutjes een rol.

'Deze wedstrijd zijn we onbevangen ingegaan omdat we moesten winnen', aldus de middenvelder. 'We moeten nu zo doorgaan.' MVV verkleinde door het resultaat op Het Kasteel de achterstand tot twee punten.

Bel Hassani De stemming van Iliass Bel Hassani was daarom ook bedrukter. 'We waren de betere ploeg en ik had ook verwacht dat we zouden winnen. Maar we hadden een beetje pech in de afronding', aldus de aanvallende middenvelder van Sparta.

Bel Hassani werd tot zijn eigen ongenoegen in de 65ste minuut naar de kant gehaald. 'Op dit moment begrijp ik mijn wissel niet. Ik was fit en wilde ook op het veld blijven staan. Maar dit hoort erbij. We hebben met zijn allen verloren. Ik hoor het nog wel van de trainer waarom ik gewisseld werd.' (Marco Timmer)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen