MVV houdt strijd om titel spannend door zege op Sparta

MVV Maastricht heeft de titelrace in de Jupiler League spannend gehouden. De Maastrichtenaren klopten koploper Sparta Rotterdam met 0-1. De subtoppers SC Cambuur en De Graafschap boekten nuttige zeges.

Sparta Rotterdam - MVV Maastricht 0-1MVV liet voor rust blijken dat de ploeg zich bewust was van het feit dat alleen een overwinning de titelaspiraties levend zou houden. De Limburgers waren feller en gretiger dan de koploper. De verdiende beloning volgde na bijna dertig minuten spelen. Tom van Hyfte schoot een pass van Malcolm Esajas goed in en kreeg op de doellijn hulp van Henk Dijkhuizen.

Diezelfde Dijkhuizen was met een afgedwaalde voorzet dichtbij de gelijkmaker, maar Sparta slaagde er pas in de slotminuut van de eerste helft doelman Bram Castro echt te verontrusten. Inzetten van Toni Varela en Donovan Deekman werden van de lijn gehaald.

Sparta kwam vol goede bedoelingen uit de kleedkamer, maar MVV hield betrekkelijk eenvoudig stand. Na een uur verprutste Deekman de eerste echte kans voor Sparta, waarna Koen Daerden aan de andere kant de kans op 0-2 liet liggen.

Sparta-trainer Michel Vonk kreeg na 65 minuten het publiek over zich heen door Iliass Bel Hassani te vervangen door Stef Peeters. Bel Hassani zelf begreep ook niets van zijn wissel getuige zijn hoofdschuddende reactie. Het slotoffensief leverde kansen op voor Sandro Calabro, en Dijkhuizen, maar de verdiende gelijkmaker kwam er niet. MVV beperkte zich in de laatste vijftien minuten bekwaam tot verdedigen.

Sparta blijft met 49 punten uit 25 wedstrijden de ranglijst aanvoeren. MVV is met 47 uit ook 25 duels tweede. Volendam en Helmond Sport hebben 45 uit 25.

SC Cambuur - Helmond Sport 2-0Met zijn veertiende treffer van het seizoen zette Michiel Hemmen Cambuur Leeuwarden na 35 minuten spelen op voorsprong. Helmond Sport slaagde er niet in de tweede plek in de Jupiler League voor zich op te eisen. Cambuur koesterde de voorsprong en stapte als winnaar van het veld. Melvin de Leeuw besliste in blessuretijd het duel.

De Friese ploeg blijft meedoen in de bovenste regionen. Cambuur is zesde met 41 punten, maar speelde twee wedstrijden minder dan koploper Sparta. Mocht de ploeg van trainer Alfons Arts de twee inhaalwedstrijden winnen dan komt Cambuur op twee punten van Sparta.

De Graafschap - FC Emmen 4-1De Graafschap blijft vijfde in de Jupiler League. De Doetinchemmers hadden weinig moeite met het geplaagde Emmen. Tim Vincken en Robbin Pröpper scoorden in het laatste kwartier van de eerste helft. Jordan Garcia Calvete besliste het duel vijf minuten na rust.

De treffer van Elson do Rosario Almeida namens Emmen zorgde nog voor enige hoop bij de deze avond door Joseph Oosting (hij verving Joop Gall) gecoachte Drentse ploeg, maar de overwinning van De Graafschap kwam niet in gevaar. Het slotakkoord was voor Jerry van Ewijk. Hij bepaalde de eindstand op 4-1.

Overige uitslagen:Almere City FC - Telstar 3-1Fortuna Sittard - FC Den Bosch 0-0SC Veendam - FC Oss 2-1FC Eindhoven - FC Dordrecht 1-5

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.