Rustige transferperiode in aantocht voor Manchester City

Reacties

Manchester City houdt zich komende zomer relatief koest op de transfermarkt. Volgens manager Pep Guardiola zal de club bij lange na niet zo actief zijn als vorig jaar zomer.

Rustige transferperiode in aantocht voor Manchester City

Afgelopen seizoen gaven The Citizens ruim 310 miljoen euro uit aan in totaal negen nieuwe spelers, waaronder Kyle Walker, Bernardo Silva en Ederson. De investeringen sorteerden effect, want Manchester City legde met overmacht beslag op de Premier League-titel.

Na de zomer zal nagenoeg dezelfde selectie de jacht op titelprolongatie inzetten. 'We zullen één of twee spelers halen, daar blijft het bij', verklapt Guardiola in een uitzending van Monday Night Football van Sky. 'We kunnen niet meer investeren. Misschien geloven mensen me niet, maar we hebben niet het geld om elk seizoen driehonderd miljoen pond uit te geven.' Onduidelijk is of Guardiola Philippe Sandler al meetelt.

Volgens de Catalaan moest Manchester City vorig jaar wel flink tekeer gaan op de transfermarkt. 'We wilden in één enkele transferperiode de slag maken in plaats van het te spreiden over twee of drie periodes. Dat had te maken met de hoge leeftijd van de selectie.'

De komst van een centrale middenvelder is door het afscheid van Yaya Touré wenselijk, zo erkent Guardiola. 'Misschien moeten we verder in de aanval nog iets doen, daar moeten we het nog over hebben.'

De Engelse transfermarkt gaat donderdag officieel open en sluit al op donderdag 9 augustus om 18.00 uur Nederlandse tijd, vlak voor de start van het nieuwe seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.