City zwaait Touré uit: 'Waar we nu staan hebben we aan hem te danken'

Reacties

Yaya Touré vertrekt komende zomer bij Manchester City, zo heeft manager Pep Guardiola bevestigd. Het aflopende contract van de 34-jarige middenvelder wordt niet verlengd. En dus komt er na acht jaar een einde aan het verblijf van de Ivoriaan bij de kampioen van Engeland.

City zwaait Touré uit: 'Waar we nu staan hebben we aan hem te danken'

Touré tekende in 2010 voor City, nadat hij bij Barcelona onder het bewind van Guardiola zijn basisplaats was kwijtgeraakt aan Sergio Busquets. Bij The Citizens groeide de beresterke alleskunner uit tot dragende kracht en had hij een belangrijk aandeel in de landstitels van 2012 en 2014. Met name in dat tweede seizoen was Touré op dreef met 24 goals in alle competities.

Na de komst van Guardiola moest de viervoudig Afrikaans Voetballer van het Jaar zich tevreden stellen met een rol in de marge. Het huwelijk met City leek zelfs te stranden door een vete tussen de Spaanse manager en Touré's zaakwaarnemer Dimitri Seluk, maar de lucht werd geklaard. En dus vierde de voormalig speler van Olympiakos Pireaus en AS Monaco dit jaar zijn derde landstitel.

Touré zal in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Brighton & Hove Albion (woensdag) een waardig afscheid krijgen, zo vertelde Guardiola. 'We gaan proberen die wedstrijd te winnen voor hem. Yaya kwam hier aan het begin van onze reis. Waar we nu staan hebben we mede aan zijn prestaties te denken. Hij was een sleutelspeler onder Roberto Mancini en Manuel Pellegrini.'

Voor City ligt de focus in de laatste duels van het seizoen op het verbreken van records. Zo kan de kampioen de grens van honderd punten slechten bij zeges op Huddersfield Town (zondag), Brighton en Southampton. 'Maar daar moeten we niet aan denken', zei Guardiola. 'We moeten ons focussen op het winnen van wedstrijden, dan zullen we fraaie records verbreken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.