Guardiola troeft Klopp af en pakt individuele prijs

Reacties

Pep Guardiola is uitgeroepen tot de manager van het jaar in het Engelse profvoetbal. De Catalaanse oefenmeester loodste Manchester City in het voorbije Premier League-seizoen op zeer overtuigende wijze naar de landstitel.

Guardiola troeft Klopp af en pakt individuele prijs

Met liefst honderd punten vestigden The Citizens een Premier League-record. En passant legde de ploeg van Guardiola beslag op de League Cup. Een smetje op het seizoen was de uitschakeling in de kwartfinale van de Champions League door het Liverpool van Jürgen Klopp.

Diezelfde Klopp was een van de managers die het bij de verkiezing aflegde tegen Guardiola. Ook Sean Dyche (Burnley), Nuno (Wolverhampton Wanderers), Neil Warnock (Cardiff City) en John Coleman (Accrington Stanley) behoorden tot de genomineerden. Dyche eindigde sensationeel als zevende met Burnley (goed voor Europees voetbal), waar Nuno en Warnock promotie afdwongen naar de Premier League. Coleman gidste Accrington Stanley naar de League One.

Met zijn prijs treedt Guardiola in de voetsporen van Antonio Conte, die vorig seizoen met Chelsea kampioen werd. Sir Alex Ferguson is met vier zeges de recordhouder.

In december verscheen er op VI PRO een uitgebreid verhaal over hoe het Manchester City van Pep Guardiola speelt:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.