'Russische goalgetter vlucht naar Turkije en duikt op bij Balotelli'

Reacties

Artem Dzyuba maakt op zijn oude dag nog de stap naar het buitenland. De Russische spits speelde zijn hele leven in zijn vaderland, maar liet deze zomer zijn contract aflopen. Nu vertrekt hij naar Turkije.

'Russische goalgetter vlucht naar Turkije en duikt op bij Balotelli'

Adana Demirspor gaat Dzyuba aan de selectie toevoegen, meldt het Russische Sport-Express. De Turken halen de aanvaller transfervrij op in Rusland. Daar verliet hij na 108 doelpunten en 249 op eigen initiatief Zenit Sint-Petersburg. De club wilde hem dolgraag binnenboord houden, maar daar zat Dzyuba niet op te wachten.

Door de Russische invasie in Oekraïne leefde Dzyuba in Rusland onder hoogspanning. Dat zijn club geen Europees voetbal mag spelen, gebruikte hij als reden voor zijn vertrek. Zijn vaarwel aan de club die hij sinds 2015 vertegenwoordigde, was 'niet om politieke redenen'. Eerder zette Dzyuba om die reden al een punt achter zijn interlandcarrière. Dat besluit was ingegeven door het feit dat hij diverse familieleden in Oekraïne heeft wonen. Het is een oorlog waar de spits niet achter zou staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sinds zijn debuut in 2006 voor Spartak Moskou zocht Dzyuba het avontuur nooit buiten de landsgrenzen. Nu maakt hij zijn entree in de Süper Lig. Bij Adana Demirspor wordt hij ploeggenoot van onder andere Mario Balotelli. De Italiaanse spits moet een koppel met de Rus gaan vormen.

In Vincenzo Montella vindt Dzyuba als trainer ook nog een voormalige topspits. Daarnaast treft hij andere bekende gezichten uit het Europese voetbal. Spelers als Younès Belhanda, Gökhan Inler en de van AZ overgenomen Jonas Svensson staan ook bij de Turken onder contract.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.