'Superheld' Dzyuba trekt pak weer aan om belangrijk besluit kenbaar te maken

Reacties

Artem Dzyuba laat na 108 doelpunten en 249 wedstrijden Zenit Sint-Petersburg achter zich. De Russische spits verlengt zijn aflopende contract niet, het is niet bekend waar Dzyuba volgend seizoen speelt. De Rus maakte zijn afscheid in een opvallende video bekend.

'Superheld' Dzyuba trekt pak weer aan om belangrijk besluit kenbaar te maken
© Pro Shots

Dzyuba (33) is wel een liefhebber van een gebbetje en verscheen regelmatig in een superheldenkostuum in het stadion van Zenit. Ditmaal verscheen hij als superheld voor het stadion van de club en bedankte hij Zenit. Dzyuba kwam sinds 2015 voor Zenit uit en werd viermaal op rij kampioen van Rusland. Ook dit jaar was het weer raak, hoewel Zenit door een straf van de UEFA niet uit mag komen in Europa volgend seizoen.

Die straf heeft natuurlijk alles te maken met de Russische invasie van Oekraïne. Dit was ook de reden dat Dzyuba onlangs aangaf niet opgeroepen te willen worden voor het nationale elftal van Rusland. 'Niet om politieke redenen, maar om persoonlijke redenen', legde de aanvaller enkele maanden geleden uit. Dzyuba heeft diverse familieleden in Oekraïne wonen.

Het is dus nog niet bekend waar Dzyuba zijn carrière voorzet. Sinds zijn debuut in 2006 namens Spartak Moskou voetbalde hij nooit voor een buitenlandse club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.