Russische club haakt af voor overbodige Te Vrede

Reacties

Mitchell Te Vrede hoeft niet langer te rekenen op een overstap naar Ufa. De Russische club was geïnteresseerd in de 24-jarige spits van SC Heerenveen, die open staat voor een buitenlands avontuur, maar is niet langer voor hem in de markt.

Russische club haakt af voor overbodige Te Vrede

Geruchten over een overstap naar Al Jazira worden door Henk ten Cate, hoofdcoach van die club, naar het rijk der fabelen verwezen. De voormalige aanvaller van Feyenoord, Excelsior en Jong AZ was vrijdagavond aanwezig in Deventer bij het oefenduel van de club uit de Verenigde Arabische Emiraten met Go Ahead Eagles (1-3) en sprak er met Ten Cate, sinds januari dit jaar trainer bij de ambitieuze club.

Al snel gingen er verhalen rond dat de hoofdcoach Te Vrede graag aan zijn selectie toe zou voegen, waar onder anderen Mbark Boussoufa en voormalig PSV'er Jefferson Farfán al deel van uitmaken. 'Maar dat is de grootst mogelijke onzin', zegt Ten Cate in gesprek met Voetbal International. 'Hij is een vriend van mijn dochters. Die zeiden: "Goh, we gaan kijken naar onze vader in Deventer". En hij zei: "Oké, dan ga ik mee". Het is een heel leuke vent, maar ik heb de beste spits van het Midden-Oosten (Ali Mabkhout, red.).'

Dat Te Vrede in Heerenveen als overbodig wordt gezien, is echter géén roddelpraat. Hij maakte zaterdagavond al geen deel meer uit van de wedstrijdselectie van trainer Jurgen Streppel voor het duel met Real Sociedad (2-0 nederlaag). Te Vrede mag ondanks zijn tot medio 2017 doorlopende contract en tien doelpunten in het afgelopen Eredivisie-seizoen dan ook vertrekken uit het Abe Lenstra Stadion. (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.