Russische analytici zijn eensgezind: 'Godzijdank is Hendrix vertrokken'

Reacties

In Rusland is men niet rouwig om het vertrek van Jorrit Hendrix. De middenvelder kwam niet aan de bak bij Spartak Moskou en speelt de komende anderhalf jaar op huurbasis voor Feyenoord.

Russische analytici zijn eensgezind: 'Godzijdank is Hendrix vertrokken'
© Pro Shots

Hendrix werd door voormalig sportief directeur Dmitri Popov naar Spartak gehaald, maar onder Domenico Tedesco en Rui Vitória kwam hij nauwelijks aan spelen toe. Ook de nieuwe coach, Paolo Vanoli, zag het kennelijk niet in hem zitten. De Russische voetbalprominenten, onder wie Roman Shirokov en Aleksandr Mostovoi, zijn eensgezind: Hendrix was gewoon niet goed genoeg.

'Godzijdank is Hendrix vertrokken', reageert oud-middenvelder Shirokov, die zelf twintig wedstrijden voor Spartak speelde, in een interview met Sport-Express. 'Voor Spartak is dit erg goed, want er komt een plek vrij in de selectie.' Mostovoi sluit zich op Euro-football.ru bij zijn landgenoot aan: 'Zijn komst was heel apart. Niemand had ooit van hem gehoord. Ik denk niet dat het een big deal is dat hij vertrekt.'

Hendrix is er financieel in ieder geval niet slechter op geworden, constateert Mostovoi: 'Ze komen uit Nederland, verdienen veel geld en gaan dan op huurbasis weer terug. Grappig. Hendrix is immers niet de enige. Je hebt ook nog Guus Til, voor wie zelfs veel meer werd betaald.'

Voormalig Spartak-voorzitter Andrey Chervichenko omschrijft Hendrix als 'een middelmatige speler' en oud-doelman Anzor Kavazashvili gaat in gesprek met Sport24 nog een stapje verder: 'Hendrix is een speler van FNL-niveau.' Kavazashvili doelt daarmee op de Football National League, de 'Keuken Kampioen Divisie' van Rusland.

De 26-jarige Hendrix speelde slechts 22 wedstrijden voor Spartak. Feyenoord heeft een optie tot koop bedongen op de enkelvoudig international van Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.