Russisch tweetal in opspraak door gewelddadig incident

Reacties

De Russische internationals Aleksandr Kokorin en Pavel Mamaev zijn in opspraak geraakt in eigen land door een gewelddadig incident in een café in Moskou. Er loopt inmiddels een strafrechtelijk onderzoek naar het tweetal.

Russisch tweetal in opspraak door gewelddadig incident

Kokorin (27), spits van Zenit Sint-Petersburg, en Mamaev (30), middenvelder van FK Krasnodar, zouden maandag een Russische ambtenaar hebben aangevallen met een stoel, nadat de man had geklaagd over het gedrag van het tweetal en de vriendengroep waarmee ze op stap waren. Het slachtoffer was naar verluidt dusdanig verwond dat hij eerst langs het ziekenhuis moest, alvorens hij aangifte kon doen.

De werkgevers van Kokorin (foto) en Mamaev hebben inmiddels gereageerd op het incident middels een officieel statement. De twee Russische clubs verafschuwen wat er is gebeurd. Zenit wil vooralsnog niet ingaan op eventuele maatregelen tegen Kokorin en het juridische onderzoek afwachten, maar Krasnodar laat al doorschemeren dat het de samenwerking met Mamaev waarschijnlijk beëindigt.

Het duo raakte twee jaar terug ook al in opspraak toen een video van hen opdook waarin ze zich na het geflopte EK in Frankrijk tegoed deden aan een champagnefeest in een nachtclub in Monaco. De Russische bond (RFU) schorste de twee internationals destijds. Kokorin bood later zijn excuses aan en maakte zijn rentree in de nationale ploeg. Mamaev kwam sindsdien niet meer uit voor Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.