Rusland weet het zeker, kamp Hiddink ontkent

Bij de Russische voetbalbond heerst geen enkele twijfel. 'Het is geen geheim meer, Guus Hiddink wordt de nieuwe bondscoach van Rusland', liet Vitali Mutko, de voorzitter van de Russische voetbalbond, bij herhaling weten. Volgende week zou Hiddink al officieel worden gepresenteerd als de sterke man die de Russen na het WK gaat leiden.

Rusland weet het zeker, kamp Hiddink ontkent

PSV-coach Hiddink zelf weigerde voor de camera's van de NOS in te gaan op de uitspraken vanuit Moskou. 'Zover is het nog niet.' Ook zijn zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen meent dat de Russische bond te hard van stapel loopt.

'Als de Russen zeggen dat Guus Hiddink over vijf tot tien dagen zal worden gepresenteerd als nieuwe coach, is dat merkwaardig, want er staat nog helemaal niets op papier. Guus zit volgende week niet in Rusland, maar is in Frankrijk voor de Champions League.'

Mocht Hiddink aan de slag gaan als bondscoach van de Russen, dan vertrekt hij bij PSV. Rusland wil hem als fulltime trainer en daarom kan hij PSV niet langer dienen. Op dit moment combineert hij zijn baan bij de Eindhovenaren met die van parttime bondscoach van WK-ganger Australië.

Bekijk hier al onze video's